HomeInteresting10 hétköznapi dolog, amit semmiképp sem szabad felvenni a földről!

10 hétköznapi dolog, amit semmiképp sem szabad felvenni a földről!

Egy gyönyörű ékszer, pénztárca, régi érme vagy fejhallgatóról is legyen szó, gyakran késztetést érzünk magunkban, hogy talált tárgyakat és dolgokat felvegyük a földről. Akármennyire is becsületesek akarunk lenni, és vissza akarjuk juttatni jogos tulajdonosának ezeket a tárgyakat, nem szabad ebbe a hibába esni. Fontos, hogy ebben a helyzetben józanul gondolkodj és felmérd a következményeket, ha hozzájuk nyúlsz, mert a saját testi épséged és az egészséged is kockára teheted.

Pénztárca.

Akármennyire is a jó szándék vezérel, semmiképp se vedd fel a pénztárcát a földről, még akkor sem ha a rendőrségre akarod bevinni. Gyakran előfordul, hogy ez csak egy csapda, és amint felveszed a tárcát a földről valaki megjelenik és megvádol, hogy elloptad a tárcáját, amivel nagyon könnyen bajba keverheted magad.

Drága ékszerek.

Ez a trükk olyan régi, mint az idő. Sétálsz az utcán, belebotlasz egy drágának tűnő ékszerbe, és hirtelen melléd áll valaki. Se te, se ő nem akarja az ékszert, ám helyette jó lenne megtalálni a gazdáját, ezért pénzt fog kérni tőled, hogy a nyomára bukkanhasson és mivel jóhiszemű vagy adni is fogsz neki, de néhány óra vagy nap múlva rájössz, hogy egy vacak hamisítványért adtál ki pénzt.

Fejhallgató vagy fülhallgató.

Ahogyan a fogkefe vagy törülköző, úgy a fülhallgató is személyes dolgaink részét képezik, amin rengeteg baktérium telepszik meg a habszivacs gumijában. Ezért nem célszerű felvenni és használatba venni ezeket a tárgyakat sem.

Kések és egyéb fegyverek.

Ha nem akarsz problémát a rendőrséggel, jobb, ha nem veszed fel az utcán talált késeket. Ez a szokatlanabb szép dolgokra is érvényes. Ha találsz egy fegyvert ne vedd fel, mert lehet, hogy bűnügyi bizonyíték. A legutolsó dolog, amire szükséged van az életben, ha ezeken a tárgyakon rajt hagyod az ujjlenyomatod, és ezáltal belekeveredsz valami olyanba, amihez voltaképpen semmi közöd.

Kézi adó-vevő vagy más kommunikációs eszköz.

Ha találsz egy walkie-talkie-hoz hasonló eszközt, nagy esély van arra, hogy konfliktusba keveredsz bizonyos bűnüldöző szervekkel. Egy internetes felhasználó megosztott egy történetet, ahol egy működő walkie-talkie-t talált, és üzenetben mutatta be a hollétét. Az ártatlan akciója ellenére is, elítélték lopás gyanújával. Tanulság, sose vegyél magadhoz, olyan tárgyakat, amik nem tartoznak hozzád.

Gyanús fém tárgyak a katonai tevékenység területén.

Ezek a dolgok robbanóeszközök lehetnek. Leggyakrabban gránátok, ami a bányák területén található. Előfordul, hogy a kertészek és a mezőgazdászok hasonló eszközöket fedezhetnek fel földjükön betakarítási időszakban. Ne akarj titkos katonai tárgyakat és eszközöket felfedezni, mert nagyon könnyen slamasztikában találod magad.

Régi érmék és műtárgyak.

Tudta, hogy bizonyos országokban törvény tiltja a régi érmék és tárgyak keresését? Így akarják megszüntetni a fekete „ásást”. Például 2013 óta a fémdetektorokkal felszerelt emberek, a törvény megsértéséért kell felelniük Oroszországban. Nem gyűjthetnek 100 éves vagy annál régebbi tárgyakat engedély nélkül.

Tű.

Ha találtál egy használt és eldobható fecskendőt az ajtóban vagy a lakóház előcsarnokában, semmilyen körülmények között se vedd fel. Mivel jelentős mennyiségű hepatitisz baktériummal találhatod szembe magad.

SIM-kártyák.

Ha valamilyen SIM kártyát találsz az úton, erdőben, iskolába menet, vagy bárhol, semmiképp se vedd fel és még csak eszedbe se jusson használni. Gyakran bűncselekményhez köthetők ezek a kártyák és, ha nem akarsz egy komoly rendőrségi ügybe keveredni, vagy bűnözőkkel beszélni, akkor hagyd szépen ott ahol találtad.

Állatok.

Piknikezők vagy kempingtúrák során erdei állatokkal találkozhatsz. Azonban érdemes megemlíteni, hogy nem szükséges őket megfogni, vagy a kezedben hordozni. Például ne vegyél fel egy fiókát, ami valószínű kiesett a fészkéből, a szülei már tudják, hogy hol van, csak arra várnak, hogy elmenj. Ne akard hazavinni és ápolni, mert az ennyi idős fiókák csak és kizárólag rovarokkal élik túl a napot.

Most Popular

Recent Comments