HomeInteresting9 könnyű és egyszerű mód, hogy megtanuld milyen a helyes és egészséges...

9 könnyű és egyszerű mód, hogy megtanuld milyen a helyes és egészséges testtartás!

A mai világban nem egyszerű megtartani a helyes testtartást. Az irodai munka, az álló munka, amikor a gépek előtt görnyedsz és dolgozol, vagy mikor a telefonodat nézed, hajlamos vagy akaratod ellenére is görbén állni, vagy ülni. Vannak bizonyos gyakorlatok, melyek lehetővé teszik, hogy megtanuld, hogyan kell egyenesen és helyesen állni illetve ülni. Mi elhoztunk nektek néhány tippet, amit célszerű betartani, ha nem akartok egy bizonyos idő után, folyamatosan orvoshoz járni.

Végezz olyan gyakorlatokat, ami javítja a testtartást.

Ha irodában dolgozol, mindenképp szánj 10-20 percet olyan gyakorlatok elvégzésére, amik javítják a testtartást. Mozgasd át főleg a hát, nyak és váll körüli izmokat.

Munkaterület átszervezése, ha muszáj.

Ha sokáig dolgozol gép előtt, fontos, hogy megfelelő magasságban legyen a szék és az asztal.

A telefon megfelelő tartása.

A legtöbben lehajolnak, amikor nézik az okostelefonokat vagy laptopokat, anélkül, hogy észrevették volna. Tartsd a telefont közvetlenül magad előtt, és használd a laptopot úgy, hogy ne kelljen görnyedt háttal ülnöd.

Telepíts egy speciális alkalmazást a telefonodra.

Számos alkalmazás segíthet abban, hogy egyenesen tartsd a hátad. Az egyik ilyen például a „Nekoze” – használd a telefon kameráját, hogy megfigyeld a testtartásod, és ha elkezdesz görnyedni egyből riasztást kapsz, hogy tudd rosszul állsz vagy épp ülsz.

Szabályos légzés.

A légzés fontos a mozgás és érzékelés szempontjából. A rekeszizommal hatékonyabban lélegezhetsz, amivel gyönyörű testtartásod lesz.

Mindig figyeld a testtartásod.

Nem csak ülés, vagy vezetés közben kell arra figyelni, hogy ne görnyedjen a hát, akkor is fontos, mikor épp fekszel. Meg kell találni a megfelelő matracot és párnát, amivel egyenes háttal is tudsz feküdni.

Ülj 135 fokos szögben.

Ha a helyes szögben ülsz a hátizmok kevésbé fognak feszülni.

A jóga jót tesz az izmoknak és a testtartást is javítja.

A jóga segít abban, hogy javítsd a szellemi, és a fizikai létet. Más fitneszprogramok, például a pilátesz vagy az aerobik is segíthetnek abban, hogy tökéletes testtartásod legyen.

Tudd, hogyan kell helyesen állni.

Ne told ki egyik testrészedet sem, mert görbe hátat fog eredményezni. Állj akkora terpeszbe, mint a vállad szélessége, húzd ki magad és emeld fel az állad. A képen látható póz az optimális testtartás. Ennél a póznál egy testrészed sem fog sajogni.

Most Popular

Recent Comments