HomeCelebrityUralkodók, akik átlagos családból származó nőt vettek feleségül, amivel belpolitikai viszályokat idéztek...

Uralkodók, akik átlagos családból származó nőt vettek feleségül, amivel belpolitikai viszályokat idéztek elő!

Kislányként mindenki arról álmodik, hogy hercegnő lesz, de ahogy egyre idősebbekké váltunk ráébredtünk, hogy ez nem lehetséges. Persze a Disney meséket nézve reménykedtünk benne, hogy egy nap ránk talál egy herceg, aki fehér lovon érkezik. Valószínű cikkünk szereplői is ebben a hitben voltak, de ő rájuk valóban rátalált a szerelem méghozzá egy herceg képében. Semmi különleges nem volt ezekben a lányokban, nem származtak nemesi családból, mégis felfigyelt rájuk egy herceg, akik feleségül kérték őket.

Lássuk hát történetüket, hogyan ismerkedtek meg valójában ezek a párok.

Dzsecün Pema bhutáni királyné.

Amikor Jetsun Pema, egy kereskedelmi légi pilóta lánya találkozott a jövendőbeli férjével, a 17 éves Jigme Khesar Namgyel Wangchuck Bhután királyi hercegével, csak 7 éves volt. A kislány annyira szerette a herceget, hogy gyerekkorában megkérte őt, hogy vegye el feleségül.

Tatiana Blatnik görög és dániai hercegnő.

Tatiana Blatnik Caracas-ban született szlovén és német származású családban. Mielőtt a királyi család tagja lett, Londonban élt rendezvényszervezőként és reklámügyintézőként dolgozott. 2003-ban Tatiana találkozott Nikolaos Görögország és Dánia hercegével és hét évvel később összeházasodtak.

Grace Kelly, a Monacói hercegnő.

Az amerikai színésznő, Grace Kelly és Rainier herceg szerelmi története minden idők leghíresebb királyi szerelmi története. Grace 1955. május 6-án találkozott először Rainier-rel, miközben a Cannes-i filmfesztiválon volt. Grace először közömbös volt a herceggel mert két órán keresztül megváratta, de amikor jobban megismerkedtek, egymásba szerettek és 1956. április 19.-én össze is házasodtak.

Farah Pahlavi, Iráni császárné.

Farah Pahlavi az iráni birodalmi fegyveres erők felső osztályú családjából származott. Tanulmányait a párizsi École Spéciale d’Architecture-ben folytatta. A külföldi hivatalos látogatások során Shah Mohammed Reza rendszerint találkozott az iráni diáklánnyal, aki külföldön tanult. 1959-ben feleségül vette Faraht.

Sóda Micsiko, Japán császárné.

Sóda Micsiko gazdag családból származik, és nagyon jó oktatást kapott. 1957-ben találkozott Akihito herceggel a teniszpályán. Szerelmi történetüket a média úgy mutatta be, mint egy igazi mesét. Annak ellenére, hogy Micsiko családja viszonylag gazdag volt, Akihito herceg anyja, Kojun császárné ellenezte a házasságot.

Silvia Renate Sommerlath, Svédország királynője

Silvia német-brazil családban született Heidelbergben, Németországban. 1972-ben találkozott Carl Gustaf királyi herceggel a nyári olimpia során találkozott. Később egy interjúban Carl Gustaf elmondta az újságíróknak, hogy első látásra szerelem volt. 1973-ban XVI. Carl Gustaf lett a király.

Mabel Wisse Smit, az Orange-Nassau hercegnő (Hollandia)

Mabel Wisse Smit egy hétköznapi családban nőtt fel Hollandiában, Het Gooi-ban. Az Amszterdami Egyetemen szerzett diplomát, és számos szakmai gyakorlatot végzett az ENSZ-ben, a Külügyminisztériumban és így tovább. Johan hercegnő, Laurentien hercegnő szintén Mabel közeli barátja volt, és 2000-ben mutatta be a párt egymásnak. A pár 2003-ban jelentette be, hogy összeköltöznek.

Ovada Maszako, japán korona hercegnő.

Ovada Maszako apja magas rangú diplomata és a Nemzetközi Bíróság elnöke volt, ezért családja sokat utazott. Maszako 1986-ban találkozott először a Japán koronaherceggel, Naruhiro-val egy teapartin. 1993-ban házasodtak össze.

Meghan Markle, Sussex hercegnője.

Az amerikai színésznő, Meghan Markle és Harry herceg szerelmi története a „köznép” és a királyi család tagja között a legromantikusabbnak vallott történet. A pár egy vakrandi keretében találkozott, amit egy közös barátjuk szervezett meg. Nem sokkal ezután együtt utaztak Botswana-ba, ahol rájöttek, hogy kapcsolatuk egyre komolyabbá válik. Meghan Markle-t Harry herceg 2018. május 19-én feleségül vette.

Elizabeth Wallis Warfield, Windsor hercegnője.

Elizabeth Wallis Warfield egy többszörösen elvált amerikai asszony volt. 1936 januárjában, amikor Edward lett az Egyesült Királyság uralkodója, belpolitikai válságot idézett elő,  amikor feleségül kérte az amerikai Elizabeth-et.

Sofia Hellqvist, Svédország hercegnő, Värmland hercegnője.

A svéd királyi családba való bekerülése előtt Sofia Hellqvist egy tehetséges modell volt és jóga oktató. Sofia találkozott Carl Philip-el, Svédország hercegével miközben közös ebédeltek közös barátaikkal. A pár azt mondta az újságíróknak, hogy első látásra szerelem volt. Sofia és Carl Philip herceg 2015. június 13-án házasodott össze.

Most Popular

Recent Comments