HomeHomeÚjabb vírustérkép készült, ahol nyomon követheti a koronavírus terjedését

Újabb vírustérkép készült, ahol nyomon követheti a koronavírus terjedését

A legtöbben mára már nem mennek dolgozni, nem járnak a gyerekek iskolába, csak kisebb élelmiszerboltok, gyógyszertárak vannak nyitva. A legtöbb ember otthon ül a 4 fal között és csak figyel, hogy mi zajlik a nagyvilágban, szedi össze az infókat a vírusról és annak következményeiről.

Ezzel kapcsolatban már létrehoztak pár vírustérképet, melynek segítségével nyomon követhetjük a vírus terjedését. Akik szeretnének napi szinten tisztában lenni az infókkal, azoknak két felületet tudunk ajánlani: a The Coronavirus Appot vagy John Hopkins Egyetem kutatóinak interaktív adatbázisát, ami az Egészségügyi Világszervezet, illetve amerikai, európai, kínai egészségügyi intézmények hivatalos tájékoztatásai alapján frissül. Mindkettő kiemelten fontos, sok szakértő csakugyan figyelemmel kíséri.

A Microsoft is bejelentette, hogy ő is létrehozta a saját víruskövető adatbázisát, COVID-19-figyelő névre keresztelték el. Ezt az oldalt ide kattintva lehet elérni –> https://www.bing.com/covid Az oldalt folyamatosan frissítik. Az oldalon országokra lebontva tudjuk követni a számokat, mennyi gyógyult van, fertőzött és sajnos mennyi elhalálozás történt.

Viszont a térképek megjelenésével megjelentek a kiberbűnözők is, így csak óvatosan próbáljuk őket használni. A legtöbb gond egyébként a John Hopkins Egyetem rendszerével volt, de a Microsoft-féle vírustérkép viszont teljesen biztonságos.

Most Popular

Recent Comments