HomeInterestingTerhes edzés? Szülés előtt sem kíméli magát az edzőteremben!

Terhes edzés? Szülés előtt sem kíméli magát az edzőteremben!

Sok nő kíváncsi arra, hogy a terhesség alatti edzés biztonságos-e. Főleg ha kemény edzőtermi gyakorlatokról van szó…

Terhes edzés

A terhesség alatt végzett testmozgás nem veszélyes, amennyiben a gyakorlatot az orvos jóváhagyásával végzik. Ezt prezentálja Anna Lewandowska, aki végig”gyúrta” a terhességet (Klára és Laura születése előtt is). Emellett más kismamákat is mozgásra ösztönöz.

Anna Stalnacke, svéd fitneszmodell, aki öt edzőterem tulajdonosa ugyanezt vallja. A nő szereti az aktív életmódot, különösen a súlyzós edzést. Nagyon aktív a közösségi médiában. Az instagramját több mint 300 ezren követik.

Anna tavaly várta első gyermeke születését. Mivel már előrehaladott terhességi állapotban volt, nem adta fel az intenzív edzést . Instagramján megjelent egy videó arról, ahogy rózsaszín felsőben és leggingsben edz, hangsúlyozva hatalmas pocakját. Az internetezők hamar felkapták a fejüket azon, hogy a nő milyen hatalmas súlyokat emelget a terhessége utolsó heteiben.

Ebben a videóban úgy nézek ki, mint egy teletubbi, de hadd mondjam el, hogy ezeken az edzéseken nagyon jól és egészségesen érzem magam.

Tényleg biztonságos?

A felvétel alatti bejegyzésben Anna részletes instrukciókat is közölt arról, hogy milyen gyakorlatokat végez. Számukat és intenzitásukat tekintve úgy tűnik, a tréner nem kímélte magát a szülés előtt két hétben sem…

Nem csoda, hogy az internetezők két táborra szakadtak. Néhány embernek tetszett a leendő anya törekvése. 

A létező legédesebb teletubbi. Szép munka! Nagyon sok ötletet és inspirációt adsz nekünk. Köszönöm.

Néhányan azonban szkeptikusak voltak az ilyen erőteljes edzéssel kapcsolatban:

Nem utállak, de meg kell kérdeznem. Valóban jó ötlet a súlyemelés terhesség alatt?

Anna Stalnacke úgy döntött, hogy válaszol az érintett internetezők megjegyzéseire. Biztosította, hogy az általa végzett gyakorlatok jót tesznek neki és a gyereknek is:

Nincs ezzel semmi baj. Terhesség alatt is ajánlott a testmozgás.

Mi a véleményetek? Írjátok meg kommentben!

Most Popular

Recent Comments