HomeInterestingMit befolyásol a vércsoport? Kevesen tudják, hogy ennyi mindent meghatároz

Mit befolyásol a vércsoport? Kevesen tudják, hogy ennyi mindent meghatároz

Mit befolyásol a vércsoport? Nos, fontos szerepet játszik a szervezetünkben. Négy típus van: A, B, AB, O, és mindegyiknek megvan a maga egyedi jellemzője. Nagy jelentőségűek. Meghatározzák, hogy nézünk ki, mitől szenvedünk, és még azt is, hogy milyen a jellemünk. A vércsoport ismeretében, könnyen megtervezhetjük étrendünket, kiválaszthatjuk a nekünk legmegfelelőbb testedzési rutinokat, és adhat egyfajta képet azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatunk a jövőben, egészség szempontjából. 

Táplálkozás

A nap folyamán számos kémiai reakció játszódik le a szervezetünkben, amelyek elengedhetetlenek lehetnek az emésztés és a fogyás szempontjából. A 0-s vércsoportúaknak javasolt sok hús és hal fogyasztása (a fehérje miatt). Az A csoport tagjai megvannak hús nélkül is. Sokkal nagyobb hasznuk lesz, ha zöldséget esznek. A B csoportnak kerülnie kell a csirkét és a vörös húst. Az AB csoport tetszés szerint ehet tenger gyümölcseit és sovány húst.

Személyiség

A 0-s vércsoportú embereket magabiztos extrovertáltnak tekintik, kreatív elmével. Az A csoport tagjai viszont megbízható emberek. A B csoport a céljaikra törekvő karrieristákból áll. Az AB-k félénk emberek, de törődnek másokkal.

Terhesség

Bebizonyosodott, hogy egy bizonyos vércsoportba tartozó nők nagyobb eséllyel esnek teherbe. Az AB kevésebb stimuláló hormont termel, ami segít a nőknek a baba megfogantatásában. Ezt érdemes szem előtt tartani.

Feszültség

Az A csoport több kortizolt (a stresszhormont) termel, de 0-ás rosszabb, ugyanis nekik még az adrenalinszintjük is emelkedett.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Most Popular

Recent Comments