HomeAnimalsSzigorú diétára fogták a 19 kilós majmot - Godzilla kapron, salátán és...

Szigorú diétára fogták a 19 kilós majmot – Godzilla kapron, salátán és tücskön él

Néha napján jól esik az embernek, ha nem csak koronavírussal kapcsolatos cikkeket olvas. A sok negatív inger, a rossz hírek, nagyon le tudják lombozni az embert. Ilyenkor van szükség egy kis feltöltődésre, és olyan hírek olvasására, melyek megnevettetnek, mosolyra húzzák az ajkakat, melyek elolvasása után nem tudsz mást mondani, csakhogy, de cuki. Most is egy ilyen hoztunk el. Cikkünk főszereplője Godzilla a majom, aki amiatt lett akkora szenzáció az interneten, mert 19 kilóra hízlalták fel. Nem viccelünk úgy néz ki mint egy kis gömböc.

Március 26-án helyzeték el a közép-thaiföldi Chachoengsaóban, a vadon élő állatok központjában, hogy faragjanak a kilóin, mivel ez a súly indokolatlanul is sok. A „kis” majom szigorú diétára lett fogva és csak kapron, salátán, répán, tücskökön él. Ennek hála sikerült lefaragni súlyából és jelenleg 17,2 kilogrammot nyom. Ám ez még mindig sok, ugyanis 10 kilogrammos súllyal kellene rendelkeznie. Ha ezt elérik, akkor visszanengedik a vadonba.

Az állatgondozó elmondták, hogy nincs könnyű dolguk Godzillával, mert olykor megpróbálja megtámadni azokat az embereket, akik a közelébe akarnak menni. Viselkedési problémái a korábbi gazdájától ered, aki alátámasztotta, hogy játékai elvétele után agresszívvá vált. A róla készült felvételen látszik, milyen sok játéka volt, de az is, hogy ki van kötve.

Két éven keresztül élt ott, miközben a járókelők simogatták és képet készítettek vele. Gazdája fasírtokat készített ezért egész nap evett, vagyis inkább etették. Ezen kívül adtak neki gyümölcsöket, diót, édességet és cukros üdítőt is.

Manop Emsan, Godzilla egykori gazdája néha meglátogatja őt. A gondozók mondták neki, hogy miután sikerül elérni az optimális testsúlyt szabadon engedik, hogy kapcsolatot létesíthessen más majmokkal. Gazdája nagyon csalódott volt, mert neki olyan Godzilla mintha a gyereke lenne.

Changpirom emlékeztette a helyieket, hogy soha nem szabad vadmajmot tartaniuk az otthonukban.

„A helyes lépés ilyenkor az, hogy felhívják a rendőrséget és megvárják, míg begyűjtik az állatot és gondozásba helyezik.” – mondták

Most Popular

Recent Comments