HomeInterestingReggeli szokások, amit jobb ha mindenki inkább este csinál.

Reggeli szokások, amit jobb ha mindenki inkább este csinál.

Van néhány dolog, amiről úgy úgy gondoljuk jól csinljuk, mint például a reggeli zuhany. De a tudományos kutatás azt bizonyítja, hogy az este a legjobb idő számos dolog elvégzésére. Olvasd el figyelmesen milyen jótanácsokkal próbálnak a kutatók is ellátni, ezáltal kiegyensúlyozottabb életed lehet. És a végén kapsz egy bónuszt, amely megmagyarázza, hogyan lehet egy normál ceruza segítségével megszüntetni a horkolást.

Egyél egy kis húst vagy túrót

Ha korán vacsorázol de már nem akarsz enni nehéz kajákat és éhes sem akarsz maradni, mert ugye úgy nem lehet aludni, nyugodtan egyél egy kis túrót vagy a húst, mert fehérje és triptofánban gazdag, amely javítja az alvás minőségét . Ne válassz zöldséget elalvás előtt mert kockáztatod, hogy éjszaka felpuffadsz.

Séta

Menj el sétálni lefekvés előtt. Ez segíteni fog hogy megold a problémáidat. Közben élvezheted a békét és nyugalmat. Ezen kívül jó hatással van az egészségre és segítenek az álmatlanság elleni küzdelemben. A séta során új ötleteket juthatnak eszedbe.

Tervezd el a következő napodat

Az előre megtervezett dolgok segítenek fenntartani az élet rendjét. Az mberek gyakran készítenek napirendet és ennek eredményeképpen a fontosakat helyezed előtérbe. Egy jól átgondolt terv segít abban, hogy ne hajts túl magad egy nap, és lépésről lépésre a szükséges feladatokat végezheted el, ezzel időt és energiát spórolhatsz.

Szellőztesd a szobát

Az emberi testben van fehér és úgynevezett barnazsír. A fehér zsír ott van a szervezetedben ahol a legkevésbé kellene. De a barna részt vesz a szervezet termoregulációjában, és energiaforrás biztosításában. Tanulmányok kimutatták, hogy a hideg hőmérséklet hatására a fehér zsír barnává alakulhat, ami javítja az anyagcserét is.
Hiába szereted a meleget most búcsút kell neki intened. De nem szabad túl hideg levegőt csinálnod.

Válaszd ki a ruhát másnapra

Ha este választod ki a ruhát, amit másnap akarsz felvenni, rengeteg időt spórolhatsz meg.
Ugyanez vonatkozik az ebédre is, este rakd össze mit akarsz magaddal vinni a munkába így nem kell reggel kapkodni.

Jóga és meditálás

Az esti meditáció és a jóga kiváló módszer a gondolatok és érzelmek rendezésére, a feszültség enyhítésére és másnap nyitott új tapasztalatokkal és ismeretekkel találkozhatsz. Válassz néhány egyszerű gyakorlatot mielőtt lefeküdnél aludni. Csináld 10 percig.
Sokak szerint a meditáció nehéz gyakorlat, mivel nehéz kikapcsolni a gondolatok áramlását a fejemben, és nem reagálni az idegen hangokra. Ebben az esetben fontos, hogy a figyelmet a belső érzéseidre irányítsd . Feküdj le, csukd be a szemedet és mentálisan vizsgáld meg tested minden egyes részét, koncentrálj, majd lazítsd el magad. Ezután sokkal könnyebb lesz elaludni.

 

Vegyél forró zuhanyt vagy kádfürdőt

A forró zuhany a reggeli kapkodásban nem a legjobb választás. Mert a meleg víz arra inspirálja a testet, hogy visszafeküdj aludni. A forró fürdőket így este ajánlják, mert
megnyugtatja az idegeket, tisztítja a pórusokat, vércukorszintet normalizálja és ellazítja a gerinc, ami 8 óra munka után nagyon fontos.

Olvass el néhány fejezetét egy könyvből.

A Sussex Egyetem kutatói bebizonyították, hogy az olvasás a legjobb módja a lazítsnak, mert egy másik világba kerülsz általa és kevesebb figyelmet fordítasz a problémákra. Egy könyvet 6 perc után kell töltenie a szorongás csökkentésére és az izmok lazítására.már csökkenti a szorongást. A diákoknakis segít a vizsgaidőszak előtt. Nincs okostelefon és laptop a szokásos könyveket kell használni, nehogy a melatonin termelődési problémák merüljenek fel a képernyő fénye miatt.

 

Egyél kiwit, hogy jobban aludj.

Általában napközbe szoktunk gyümölcsöt enni de van egy ami kifejezetten este fejti ki hatását és az nem más, mint a kiwi. Tajvani tudósok bizonyították, hogy 2 kivi egy órával lefekvés előtt segít gyorsabban és jobban elaludni. C és E vitamin szabályozza a neuronális kapcsolatokat az agyban, amelyek felelősek az egészséges alvási ciklusokért, és serkentik a szerotonin termelést.
Ha citromot eszel pont az ellenkező hatást éred el.

Igyál egy pohár cseresznye levet

Tanulmányok szerint, 2 pohár cseresznyelé késő este segít könnyebben elaludni. A cseresznye proanthocyanidinek vörös pigmentje csökkenti a triptofán szétesésének mértékét, és így tovább dolgozik a szervezetben.

Fésüld ki a hajad

Fésüld ki a hajad lefekvés előtt, ez jól tisztítja a fejbőrt és az elhalt hámsejteket. Így reggel nem kell kibontanod.
A Brit, Sam Barnett szerint nem jó ha naponta 2-3 alkalommal fésülik ki az emberek a hajukat,  mert zsírosabbá és törékenyebbé válik.

Elemezd az elmúlt napot

Elemezd az egész napodat és gondold el min akarsz változtatni. Kutatások szerint az életünk elemzése hasznos. Próbálj meg a jelenben valami boldog dolgot találni.  A legtöbb ember nem lehet mindig a szeretteivel, ők a ritka pillanatokat gyűjtik össze. Mr az is segít ha elmondod valakinek mennyire szereted.

Bónusz: a ceruza segít a horkolásban és a fejfájásban

Ha valaki horkol álmában, javasoljuk, erősítsd szájpadlásod izmait egy ceruza segítségével. Vedd a szádba a ceruzát, és tartsd 5-10 percig .
Ez az egyszerű gyakorlat egy kis fejfájást is elmúlaszt, mivel az izmok nyugodtabbak lesznek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments