HomeInteresting9 érdekes trükk, amit nagyszüleink használtak és még a mai napig működik.

9 érdekes trükk, amit nagyszüleink használtak és még a mai napig működik.

Néhány trükk igazán ötletes lehet és ha hiszed ha nem, sok generáció használta őket. Mégis, néhányan elfelejtették az idő előrehaladtával. Valamiféle “nagymama stílusú” tippekké váltak az idő során. Itt vannak azoknak a tippeknek a listája, amit még nagyanyáink használtak.

A rózsák tovább élnek, ha fél aszpirint helyeznek a vízbe.

Az aszpirin megakadályozza a víz bomlását és segít megőrizni a krizantén, szegfű, kardvirág és rózsák szépségét. Ami a nárciszokat illeti, jobb, ha csipetnyi sót adunk a vízhez. Használj némi ecetet a dáliákhoz.

Annak érdekében, hogy a gyermek, megfelelően tartsa a tollat​​, használj gumiszalagot.

A képnek meglelelően akassz egy gumiszalagot a tollra majd a kezedre és máris mehet az írás.

A ruhák zsíros foltját a lehető leggyorsabb tisztítása.

A só szívja be a legtöbb zsírt. Csak szórd meg a ruhát, várj majd rázd le. A nagy foltokat könnyebben ki lehet így mosni.

A beszáradt körömlakkot körömlakklemosóval hígíthatjuk.

Pár csepp körömlakklemosó és máris használható a beszáradt körömlakk. Vigyázz, nem szabad túl sokat adni hozzá, mert vizes lez.

A megégett serpenyőt könnyedén meg lehet tisztítani forralva sós vízzel.

A zsíros égetett felületet könnyedén tisztíthatja speciális mosószerek nélkül is. Egyszerre adjunk hozzá több evőkanál sót a vízhez, és forraljuk 15-20 percig.

Ha az étel meegfogja a kezed használj citromot.

A szappan csak felerősíti az adott színt. Ezért, hogy megszabadulj a sötét foltoktól, amit a  cékla vagy a bogyós gyümölcs okozott,  használnj citromlevet. Vagy egyszerűen dörzsöld be a kezed egy darab citrommal.

A tojás nem törik el és mállik szét a fehérje ha sót teszel a vízbe.

A só nem befolyásolja a tojás repedését, de megakadályozza, hogy a tojásfehérje szivárogjon, így megtartva a természetes ízeket.

Mártsd forró vízbe a kést, hogy a kenyér ne zsurmálódjon.

Annak érdekében, hogy a kenyér ne morzsálódjon vágás közbe, forralj vízet és mártsd bele a kést. Vízforraló is jó. Ezután töröld le a pengét, és vágd le a sima szeleteket.

A burgonya enyhíti a rovarcsípések okozta kellemetlen sérüléseket.

Vegyél egy kis burgonyát, mosd le és vágd félbe. Rakd a vágott oldalt a sebhez vagy harapáshoz, és rögzítsd az érintett testrészhez.
A burgonya csökkenti a viszketést és gyulladást, segít a sebek hidratálásában, ami növeli a gyógyulási sebességet. Segít harapásnál és irritációnál.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments