HomeInterestingPszichológusok szerint ez a 7 oka annak, hogy miért nem szabad az...

Pszichológusok szerint ez a 7 oka annak, hogy miért nem szabad az exekkel barátkozni

Sokan megpróbálnak a volt párjukkal szakítás után jóban maradni, de pszichológusok összeállítottak egy 7 pontból álló listát, hogy ez miért nem jó ötlet. Annak érdekében, hogy senki se sétáljon bele ebbe a helyzetbe, elhoztuk a listát, ami segíthet minden ember számára, akivel az elmúlt napokban, hetekben szakítottak.

1, Nem lehet egyik napról a másikra kikapcsolni az érzelmeket

Nina Atwood híres író szerint az emberek szeretnének exeik barátai maradni, mert nem akarják végleg elveszíteni azt az embert aki egykor sokat jelentett számukra. Azt hiszik, ha barátok maradnak az megkönnyíti és tompítja a szakítás miatt elszenvedett fájdalmakat, de ez tévedés.

Az egy természetes dolog, hogy az ember nem akar elveszíteni egy számára fontos személyt, de ha szakítás után is folyton együtt lógnak, akkor sokkal kevesebb esély van arra, hogy hamar túljutnak a dolgon.

2, Nehezebb lesz továbblépni

Ha állandóan az exeddel vagy, akkor nehéz lesz megszabadulni az iránta érzett érzelmeidtől, így csak megnehezíted a feldolgozás folyamatát. Egy szakítás után időre van szüksége ahhoz, hogy a sebek begyógyuljanak!

Szakítás után sokan nem látod egyértelműen a helyzeteket, ezért fontos, hogy időt adj saját magadnak, hogy újjáépítsd az életed, és megértsd azokat a dolgokat, amik veled történnek.

3, Lehet, hogy még szerelmes vagy

Egy szakítás általában esetben nem közös megegyezésen alapszik. Legtöbbször azért történik, mert az egyik félben már nincsenek olyan mély érzelmek, melyek maradásra bírnák őt. Akivel szakítottak sokáig abban a reményben van, hogy a dolgok helyrejönnek és az ex visszatér az életükbe mert feléled a romantika.

Annak ellenére, hogy megtörtént a szakítás a kémia még egy ideig ott marad a felekben. Viszont, ha közös programokat szerveznek akkor nagy a valószínűsége, hogy összekeverik a dolgokat és hamis érzelmek maradnak utána, mely arra késztet, hogy még egyszer megpróbálják, holott valójában semmi értelme.

4, Örök körforgás lesz a szakítás és az kapcsolatba lépés

Szétválás után mindig marad egy kis kétely, hogy valóban jó döntés volt-e a szakítás. Az exszel való lógás ezt csak még jobban összezavarja. A kémiai vonzódás arra fog késztetni, hogy kapcsolatot létesíts az exszel, és ez így megy folyamatosan úja meg újra meg újra.

Ez azt jelenti, hogy az egyik fél bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy a másikkal akar-e lenni vagy sem. Ha valaki valóban a párjával akar lenni, akkor nem igen jut eszébe a szakítás gondolata.

5, Fájdalmas lesz a barátként együtt lógni

Nézzünk szembe a tényekkel, egy ember sem szereti az első sorból nézni, ahogy az exe egy másik emberrel létesít romantikus kapcsolatot. De, ha úgy dönt az egyik fél, hogy ezek után is a baráti társaságban marad, fel kell készülnie bizonyos helyzetekre és meg kell barátkoznia a kínos szituációkkal.

6, Lehetetlenség a jövőre koncentrálni

Hacsak nincsenek gyerekek vagy kötelező jellegű programok, amin mindketten részt kell venniük, nincs értelme barátzónába tenni a kapcsolatot. Még abban az esetben is célszerű minden nemű kapcsolatot megszakítani, ha amúgy az gondolják, hogy érett felnőtt emberek módjára tudnak viselkedni egymással. Ezzel az emberek saját önálló útjukat és jövőjüket választják, ami tele lesz új lehetőségekkel.

7, Megakadályozza az új kapcsolatok kialakulásának lehetőségét

Szakítás után időre van szükség ahhoz, hogy visszalendüljenek az emberek a normál kerékvágásba és lehetőséget adjanak újra a randizásnak. Ha folyton a exükkel lógnak, az nem sok jót ígér a potenciális partnerek számára.

Gondolj csak bele, hogy milyen nehéz lenne megmagyarázni az új partnernek, hogy miért vagy ennyit az exeddel. Az új pár valószínűleg azt fogja gondolni, hogy még nem vagy túl rajta és így nincs is értelme beleállni jobban a kapcsolatba.

Természetesen semmi sincs kőbe vésve, és vannak olyan párok, akik szakítás után is jóban maradtak.

Most Popular

Recent Comments