HomeInteresting8 negatív viselkedési forma, amit sokan vonzónak találnak

8 negatív viselkedési forma, amit sokan vonzónak találnak

Minden embernek van egy olyan oldala, ami nem a pozitív dolgokról híres, hanem pont ellenkezőleg. A legtöbb ember bizony előítéletekkel kezeli az ilyen személyeket, főleg ha azok bizonyos határokat súrolnak. Sokan a tudálékosságot, furcsa viselkedést, vagy épp a túlzott macsó jellemet nem kedvelik, de még így is akadnak, akik ezekben valami különleges bájt látnak, mely megfogja őket. A mostani posztunkban 8 negatív viselkedési formát mutatunk be, amire furcsa módon sokan buknak.

1, Két lábon járó lexikon, aki mindent tud

Senki sem szereti az okostojás embereket, akik megállás nélkül úgy viselkednek, mint a két lábon járó lexikonok. Ezek az emberek mindig olyan dolgokról mesélne, amikről más embereknek nincs tudomása. Annak ellenére, hogy ez egy bosszantó szokás mégis sokan vonzónak tartják ezt.

Egyeseknek jó érzés, ha a beszélgetés során olyan ismeretekre tesz szert, amiről eddig fogalma sem volt. Minden történetben van izgalom és tartalmaz olyan szórakoztató információkat, melyek növelik az erudíció (műveltség, tudomány, tanultság) szintet. Ha nézted az „Agymenők” című sorozatot, akkor tudod milyen lehet a beszélgetés egy Sheldon Cooper-hez hasonló személlyel.

2, A nyelvtan király/nő

A nyelvtan király/nő olyan személy, aki keni-vágja a nyelvtani szabályokat és kész mindenkinek elmagyarázni, hogyan kell azt helyesen használni. Az ilyen ember nem hajlandó megbarátkozni azzal, hogy mások rosszul beszélnek, ilyenkor mindig fennhéjázón kijavítja a hibázót.

Nagyon sokan az ilyen stílust és viselkedést tanúsító embert messziről elkerülik, mivel senki sem akarja, hogy úton-útfélen kijavítsák őt, ha valamit nem jól ragoz. Ha viszont egy ilyen személy bizalmas kapcsolatban áll a beszélgetőpartnerrel, akkor „halkan” megjegyezheti mit hibázott el. Ebben az esetben egészen máshogy állnak hozzá.

3, A fekete humorú

A fekete humor csak kis mennyiségben jó, ha túlzásba iszik, akkor ellenkezőleg is elsülhet. Az ilyen viccekkel csínján kell bánni, mert egyes tanulmányok szerint ezeket csak a magas intellektuális szinttel rendelkezők értik. Lehet ez az oka annak, hogy kevesen használják ezt a fajta humort.

Tudósok bebizonyították, hogy a közhiedelemmel ellentétben, az efféle vicceket mesélők nem hajlamosak a szadizmusra és nem mutatnak semmilyen agresszív magatartást.

4, Az érzékeny macsó

Az érzelmek kimutatásával az emberek lehetővé teszik, hogy mások betekintést kapjanak az érzelmi világukba. Viszont a férfiak tudatosan elzárkóznak ettől, mert a gyengeség jeleként azonosítják. Igazából nem így van, és ez nem annyira rossz dolog, mint amennyire hiszik.

Sok nő, képes olyan pozitívan hozzáállni a keménynek tűnő macsókhoz, hogy meg tudják nyitni a lelküket. Ilyenkor a férfiak őszintén felfedik érzelmeiket előttük, sőt még azt is megengedhetik maguknak, hogy egy kicsit pityeregjenek.

5, Furcsa, akárcsak Frankenstein

Ha hiszed ha nem a furcsa cselekedetek és tevékenységek egyáltalán nem taszítják az embereket, épp ellenkezőleg, szokatlan dolgaik vonzzák mások figyelmét. A legtöbb ember, szeretne ilyen személyeket megismerni, sőt megérteni a gondolatmenetüket.

Akadnak persze olyanok, akik irtózni fogna tőlük, de lesz aki talál bennük mind bájos mind figyelemreméltó dolgot is.

6, Szarkasztikus

A túlzott szarkazmus teljesen elronthatja a beszélgetést, rosszabb esetben konfliktushoz is vezethet. Van, akinek viszont ez kifejezetten tetszik és imádja, ha párja pl sértő megjegyzéseket vág más képébe. Így mutatja ki, hogy képes megvédeni magát, és ki tud állni önmagáért.

7, Az aranyhal memóriájú

Azok a személyek, akik folyamatosan elfelejtik a dolgokat, erős stresszt szenvednek el. Az a tény, hogy nem tudják megjegyezni a dolgokat, már önmagában is nagyon frusztrálók, de még egy lapáttal rátesz, mikor ezért harcba kell valakivel szállni. Ennek ellenére, még mindig vannak, akik az ilyen emberekben is találnak pozitív dolgokat.

Miért is? Mert tudnak segíteni az „esetlen” és feledékeny párjukon. Fontos megjegyeznünk, hogy a rossz memória a figyelemhiányos emberek egyik fő tünete, ezért célszerű megértéssel és türelemmel kezelni őket.

8, Az utálkozók

Az utálatot aligha lehet pozitívnak mondani, és ez még rosszabb akkor, mikor a párod szeretteit nem kedveled. Viszont a kölcsönös szeretet, annyira eltompítja ezeket az érzelmeket, hogy nem is figyeltek rájuk. Emiatt pedig megpróbáltok normálisan hozzáállni az érintett személyhez.

Te milyen negatív viselkedési formákat tartasz vonzónak?

Most Popular

Recent Comments