HomeDivat10 nagyon rossz hajápolási hiba, ami a samponok, balzsamok és maszkoknak köszönhető!

10 nagyon rossz hajápolási hiba, ami a samponok, balzsamok és maszkoknak köszönhető!

A hajmosás látszólag egy nagyon egyszerű folyamat, amit egyesek mindennap csinálnak, ám ez nem jó, mert egy idő után kihullik tőle az ember haja. Sokan gondolják úgy, hogy  a hajunk nem igényel figyelmet, ám ez csöppet sincs így. Rengeteg apró dolog van, ami nagyon fontos, mégis kevesen tudnak róla. Összegyűjtöttünk néhány tényt a hajápolásról, ami több emberbe is rosszul rögzült be, de mi most elhoztuk, hogy mit kell máshogy csinálnod, ha hajmosásról, valamint hajad ápolásáról van szó.

Rossz hajápolási termékek választása.

A sampont bőr típusnak, hajtípusnak és hajszerkezetnek megfelelően kell kiválasztani. Ha zsíros fejbőröd van, ne vásárolj olyan sampont, ami agresszív anyagokat tartalmaz, mert szárítja a fejbőrt és növeli a faggyútermelést. A hajápoló és hidratáló samponok gyorsabban kifakítják a festett haj színét. Tehát, ha hosszabb ideig szeretné megőrizni a hajszíned, válassz olyan sampont, ami kimondottan festett hajra való.

A hajápoló szerek cserélgetése.

Sokan úgy vélik, hogy a hajbalzsam helyettesíthető hajmaszkkal, mert ez a módszer segít a fénytelen és gyenge haj regenerálásában. A valóságban ez kicsit máshogy van, a balzsam lényege, hogy lefedje a hajszálakat, a maszk lényege pedig, hogy ápolja a hajat. Szóval a hajápoló szerek együtt és külön-külön felváltva is használhatók.

Nagy reményeket táplálsz egy sampon iránt.

A sampon fő feladata a mosás. Nem hidratálja, nem táplálja, nem serkenti a haj növekedését. A haj növekedése életviteltől is függ. A haj ápoltsága pedig balzsamoktól és maszkoktól.

Nem használsz hővédő spray-t.

Ha hajszárítót vagy hajvasalót használsz, ne felejts el hővédő spray-t használni. A jó hővédő megvédi a hajad, és megkönnyíti a formázási folyamatokat. Fontos azonban megjegyezni, hogy hővédő olajok jók a hajvasaló és göndörítő ellen. A spray változat csak hajszárításra alkalmas.

A maszkot vagy balzsamot nagyon nedves hajra teszed.

Mielőtt maszkot vagy balzsamot tennél a hajadra, fel kell szárítanod a felesleges nedvességet a hajadról. A víz nagy akadály lehet a haj és a maszk közötti kapcsolat kiépítésében. Természetesen a haj puha és fényes lesz, de nem kerül bele minden tápanyag a maszkból. Ne dörzsöld a hajad, néhány percig töröld át és csak finoman szárítsd meg.

Félsz a szilikonos termékektől.

A szilikon nem olyan félelmetes, mint amilyennek azt sokan beállítják, sőt még hasznos is lehet. Ha göndör vagy sérült hajad van, a szilikon alapú termékek nagyon jók lehetnek a hajad számára. Könnyebben ki tudod fésülni tőle a hajad, megvédi a sérüléstől, és megakadályozza a hajad kiszáradását. Ne felejtsd el, hogy a fejbőrt és a hajat speciális samponnal kell mosni.

Nem használsz mélytisztító sampont.

Pontosan, ez az a fajta sampon, amivel meg kell mosnod a hajad, ha szilikon alapú termékeket használsz. A mélytisztító sampon olyan vegyszereket tartalmaz, amelyek oldják a koszt és a zsírt. EZ a fajta sampon jó azok számára, akiknek zsíros fejbőrük van, és gyakran használnak szilikonnal teli termékeket.

Azt reméled, hogy egy jó maszk, megmenti a hajad.

Természetesen a jó maszkok csodálatos dolgokat tehetnek a hajjal. De ne fűzz hozzájuk túlságosan nagy reményeket. Az elszáradt hajvégeket vagy a sérült hajat semmilyen termék nem mentheti meg. Csak a vágás segít rajta, aztán majd várhatod, hogy megnőjön újra. A maszkok csak jó vizuális hatást biztosítanak.

Nem használsz napvédelemmel ellátott termékeket.

A hajunk, akárcsak a bőrünk, nyáron UV védelmet igényel. Az UV sugárzás szárazzá, törékennyé, fénytelenné teszi a hajat, ami nem képes természetes módon megújulni. Sajnos a kalapok és sapkák nem nyújtanak elegendő védelmet. Szóval használj napvédővel ellátott spray-ket és maszkokat.

Dolgok, amik roncsolják a hajadat.

Hajlakk: Elnehezítik és esztétikailag ritkítja is a hajat, szóval, ha meg szeretnéd tartani a hajad dússágát, ne használj hajlakkot.

Törülközőbe tekerve: Sok nő törülközőbe tekeri a haját, miután lezuhanyzott. Ez egy nagyon rossz ötlet. A nedves haj sokkal gyengébb, és így hajhulláshoz vezethet ez a procedúra.

Szoros lófarok: A szoros lófarok ugyanolyan hatású, mintha törölközőbe tekernéd a hajad. Igaz, sokkal kényelmesebbek, főleg szeles időben, de nagyon rosszat tesz a hajadnak, ha gyakran hordod így a frizurád.

Most Popular

Recent Comments