HomeAnimals13 nagyon ijesztő élőlény, melyeket tudósok fedeztek fel Ausztrália partjainál!

13 nagyon ijesztő élőlény, melyeket tudósok fedeztek fel Ausztrália partjainál!

Ausztráliában sok különböző faj él, az aranyos kenguruktól az igazán ijesztő állatokig, amelyeket senki sem akar látni a való életben. Néhányan úgy néznek ki, mintha egy tengeri horrorfilm főszereplői lennének. Néhány tudós tudni akarta, hogy milyen élőlények élnek világunkban, melyekről még nincsen semmilyen feljegyzés. Ezek az élőlények közöttük voltak, amiket most el is hoztunk, hogy alaposan szemügyre vehessétek. Ám semmi ok az aggodalomra, ezek ugyanis Ausztrália partjainál találhatók.

Grimpoteuthis.

A mélyvízi polipok átlagosan körülbelül 20 cm hosszúak lehetnek. Vannak azonban kivételek: a legnagyobb akár 177 centiméter hosszúra is megnőhet, sőt súlya elérheti a 7 kilogrammot is.

Kígyókarúak.

Lazíts, ez a kígyókarú nem veszélyes az emberekre nézve, de egyes pózokban úgy nézhet ki, mint egy horrorfilmbe illő lény. Néhányuk nagy csápokkal rendelkezik, és minél több van, annál szörnyűbben néznek ki.

Tengeri pók.

Azok, akik félnek a pókoktól, nem igazán tudnak pihenni a vízben, sem a szárazföldön. A tudósok több, mint 1000 fajta pókról tudnak, akik a part közelében és a mély vízben is megélnek.

Arc nélküli halak.

Ennek a félelmetes halnak nincs arca, csak szája és orrlyuka. Mivel a tenger fenekén él, nincs is szüksége szemekre, ahhoz, hogy vadászni tudjon. Egyébként, 1873-ban fogtak utoljára, ehhez hasonló halat.

Virágállatok.

Nem olyan félelmetes, de veszélyes lehet. Ezek a lények a gondtalan búvárokra rátámadhatnak.

Mélytengeri gyíkhal.

Borotvaéles fogai és furcsa szemei ​​bárkit megijeszthetnek. Azonban nem kell félni tőle, még akkor sem, ha az ausztrál part közelében fürdőzöl, vagy búvárkodsz, ugyanis nem fogod látni ezt a halat, mivel körülbelül 1000 és 3000 méter mélyen él a víz alatt.

Psychrolutes marcidus.

Bár ez a hal híres mulatságos megjelenéséről, valójában nagyon egyedi, mert endemikus Ausztráliában. Ez azt jelenti, hogy csak egy helyen él a világon. Sajnos ez veszélyeztetett faj és egyre kevesebb van már belőlük.

Tripodfish.

A tripodfish is meglehetősen szokatlannak tűnik. Hosszú csontjai lehetővé teszik, hogy álljon, amíg vadászik.

Ászkarákok.

Ezek a békés megjelenésű lények hamarosan meghódítják a bolygót, mert több, mint 10,5 ezer faj létezik mind a vízben, mind a földön. Egy másik furcsa tény, hogy némelyikük alig látható, míg mások nagyon nagyra megnőhetnek.

Chauliodus.

Annak ellenére, hogy nagyon kis méretük (33 cm), ezek a halak nagyon ijesztőek. Testüket izzó anyag borítja be, ami segít nekik megtalálni egymást az óceán mélyén.

Földférgek.

Igazán hátborzongató megjelenése mellett, nincs semmi ijesztő bennük. Hosszuk 1 centiméterről, 3 méterig változhat. Ők valójában nagyon hasznosak a környezet számára, mert a talajt humusszá alakítják, ami javítja a talaj termékenységét.

Ausztráliában nagyon furcsa a tápláléklánc.

Ezen a vidéken bármi megtörténhet, mint például, hogy egy béka kígyót eszik.

Nem kell aggódnod a krokodilok miatt sem, mert Ausztráliában a kígyók gondoskodnak róluk.

Most Popular

Recent Comments