HomeInterestingNeked is van egy pici lyuk a füled mellett? Elmondjuk, hogy mi...

Neked is van egy pici lyuk a füled mellett? Elmondjuk, hogy mi az oka

Az emberi test nagyon összetett és bonyolult, pont ez az ami ennyire érdekessé teszi. Nap mint nap tudósok ezrei dolgoznak azon, hogy egyre több információt megtudhassunk saját magunkról, szervezetünk és testünk működéséről.

Nem számít, mennyire hasonlítunk egymásra, vagy rendelkezünk hasonló külső tényezőkkel, mint például a szemek, az orr, a fülek. Vannak olyan dolgok, amelyek arra emlékeztetnek bennünket, hogy mind egyediek és különlegesek vagyunk. Például nincs még egy olyan formájú fül, mint a tied. Ezek olyan szervként szolgálnak, amely lehetővé teszik számunkra, hogy halljuk a hangokat és a világ zaját. Talán nem is tudtad eddig, de léteznek olyan emberek, akiknek apró lyukak vannak a füleiken. Ez nem egy szerencsétlen baleset következménye, hanem vannak, akik már így születtek meg. Meglepődsz, ha megtudod miért vannak ott azok a lyukak.

A Preauricular sinus nevű elváltozás valójában egy velünk született rendellenesség. A legtöbb esetben csak az egyik oldalon jelenik meg. Mindazonáltal fennáll annak a lehetősége, hogy mindkét oldalon megjelenjen. A Preauricular sinus a magzat korai fejlődési szakaszában jelenik meg.

Érdekesség: Ha az Egyesült Királyságba vagy az Egyesült Államokba születsz, kevesebb mint egy százalékos esély van rá, hogy ilyen kialakuljon a füleden míg az afrikai régiókban 10% az esély erre. A Preauricular sinust először 1864-ben jegyezte fel egy ismert tudós. A tanulmányt az USA Nemzeti Orvostudományi Könyvtárában publikálták. Ezek alapján azt lehet feltételezni, hogy ez a kis elváltozás már évszázadok óta fennáll és még senki sem jött rá, hogy miért.

Szóval, pontosan miért vannak ilyen az embereken? Nos, nem biztos, de egy evolúciós tudós, Neil Shubin szerint, hogy ez egy „maradék” az emberiség múltjából. Azt állítja, hogy lehet a „halak kopoltyúinak evolúciós maradéka”. Furcsa nemde? Mindazonáltal ezek a kis rések teljesen ártalmatlanok, de ha valakit nagyon nagyon zavar, műtét útján el lehet tüntetni.

Összességében elmondható, hogy ez a jel azt is jelentheti, hogy nagyon is egyedülálló ember vagy. Mindazonáltal a Preauricular sinusba nem szabad piercinget tenni. Ha azon gondolkodtál, hogy szeretnél bele egyet, akkor gyorsan verd ki a fejedből, mert nem lehet tudni milyen hatással lesz a testre és szervezetre!

Most Popular

Recent Comments