HomeInterestingMiért olyan nehéz a férfiaknak a nőkkel beszélgetni? - Íme a válasz

Miért olyan nehéz a férfiaknak a nőkkel beszélgetni? – Íme a válasz

Mindegy milyen kapcsolatot veszünk elő, családit, barátit, párkapcsolatit mivel mindegyikre igaz egytől-egyig a cikkünkben foglalt állítás. A címből kiderült, hogy a mai témánk egyik fő mozgatórugója az, hogy a férfiak képtelenek beszélgetni a nőkkel. Nem, nem arra gondolunk, hogy nincs merszük odamenni, a másikhoz hanem arra, hogy nem értik meg, amit mondanak nekik, mert nem figyelnek rájuk teljes mértékben. Azt gondolnátok ennek az az oka, hogy nem érdekli őket a másik fél mondanivalója, holott ez nem biztos. Több tényező is közrejátszik abban, hogy az erősebbik nem, nem képes normálisan odafigyelni és megérteni a másikat. Az egyik ilyen például a női hangmagasság. Tudjuk furán hangzik, de valóban így van. Számtalan kutatás mutatta ki azokat a plusz tényezőket, melyek befolyással vannak erre. Mai cikkünkben erről fogunk nektek bővebben mesélni.

1, A nők hangja, jobban megterheli a férfi agyat

Egy nemrég végzett tanulmány keretein belül kiderült, hogy a férfiak más és más módon reagálnak a nők hangjára. Ennek az az oka, hogy a férfi agy egyes részein rosszabb vagy kevesebb az aktivitás, mikor a nő beszél hozzá. Ennek tükrében az erősebbik nem képviselői agyának keményebben kell dolgoznia ahhoz, hogy megértse azt, amit a nők mondani akarnak. Viszont ebbe nemcsak maga a mondanivaló tartozik, hanem annak érzelmei és jelentése is.

2, A nők hangja kevésbé mérvadó

Tudjuk ez elég gonoszul hangzik, de had magyarázzuk el. Vizsgálatok támasztották alá, hogy hangszalagok és gége mérete nagyon fontos a kommunikáció szempontjából. Azokat az embereket, akiknek magas tartományba tartozik a hangja, például a nőknek, sajnálatos módon nem veszik komolyan. A kutatás arra is kitért, hogy valamilyen oknál fogva az emberek inkább a mélyebb hangú személyekben bíznak jobban, illetve könnyebben elfogadják őket vezető pozícióban. Ez az oka annak, hogy a férfiak nem igazán figyelnek női társaikra.

3, A nők hangja összetettebb

Csakhogy még tovább bonyolítsuk a szálakat, meg kell jegyeznünk, hogy a nemek közti hanglejtésnek és hangmagasságnak is jelentőse szerepe van. A női nem sokkal-sokkal több hangszinten és hanglejtéssel kommunikál mások felé, mint a férfiak. Tanulmányok szerint dallamosabb a beszédjük és az imént említett két tényező az, ami megbonyolítja a férfiaknak a megértést. Szóval, ha a partnered nem figyel oda rád, akkor az valószínű emiatt lesz.

4, Csak egy mítosz, hogy a nők többet beszélnek

A kutatók rá akartak jönni arra, hogy valóban többet beszélnek-e a nők, mint a férfiak. Nos, az eredményekből az derült ki, hogy a nők és a férfiak gyakorlatilag ugyanannyit beszélnek. Sőt, a kutatás kimutatta, hogy bizonyos körülmények között a férfiak, míg egy másikban a nők beszéltek többet. Szóval itt az ideje elengedni azt a sztereotípiát, hogy a nők beszélnek sokat.

Na mit szóltok?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments