HomeInteresting15+ dolog, amit jó ha tudsz, ha szeretnél túlélni egy katasztrófát

15+ dolog, amit jó ha tudsz, ha szeretnél túlélni egy katasztrófát

Az élet folyamatosan meglep minket. A kellemes meglepetéseknek mindnyájan örülünk, de nem süt mindig a nap. Bizony néha nyakig elmerülünk benne. Hozhat olyan szituációkat az élet, melyeknél fontos az, hogy tisztában legyünk a pontos teendőkkel. Rátermettséget és felkészültséget igényel minden ilyen helyzet. Vannak veszélyes helyzetek, melyeket viszont el tudunk kerülni, ha tudjuk, hogy mi-mit jelent. Ezek között akadhatnak halálos balesetek is, úgyhogy célszerű megjegyezni őket. Egységes sürgősségi telefonszám nincs. Minden országban más számot kell használni és nem hagyatkozhatunk a hatóságokra. Tudni kell, hogy mit kell cselekedni. Az életünk másodperceken múlhat.

A neten számos dolgot találunk ezzel kapcsolatban, ezért hoztunk nektek egy összeállítást. Tanulmányozzátok át őket és jegyezzétek meg. Na persze bízunk benne, hogy soha nem kell majd használnotok az itt szerzett tudást, de tudjátok… “az ördög nem alszik.”

Jöjjön hát a válogatás.

Ha egy tornádó látszólag nem mozog, akkor feléd tart!

Ha úgy érzed, hogy szívrohamod van, akkor rágj el egy aszpirint. Csökkenti a halálozási arányt.

Ha egy zárt térben sült mandulaszagot érzel, akkor menekülj. A cianidnak van ilyen szaga. Na persze, ha valaki éppen mandulát süt, akkor maradhatsz. 🙂

Vízzel sosem oltunk égő olajat. Az olaj a víz felszínére kerül és tovább ég. Használj szódabikarbónát vagy takard le egy másik serpenyővel.

Az újraélesztés helyes módja!

A zöld kókuszdiók tejét igyuk meg. A barnáé dehidratációt okoz. A szúnyogok ellen jó, ha elégetjük a héját.

Ha egy medencébe úszkálsz és fémes ízt érzel a szádban, akkor azonnal gyere ki onnan. Vélhetőleg egy elektromos rövidzárlat van a közvetlen közelében.

A közelgő cunamit előrejelzi az a jelenség, hogy a tenger vize hirtelen visszahúzódik a partjaitól. Menekülj!

Az autónkban tárolt alapvető cuccok közé tegyünk be egy gyertyát. Még annak a hője is képes megóvni minket a fagyhaláltól, ha az autóban maradunk. Nem mellesleg, akár 30-40 órán keresztül is éghet. A vészhelyzeti gyertyák pedig 100 óránál tovább is.

Ha valami gond van garázsajtóval, akkor hívjunk szakembert. A rugós-emelkedős ajtók rendkívül veszélyesek lehetnek.

Az elektromos tűz egyik előjele a halszag. Ha egy szobában indokolatlanul erős halszagot érzünk, akkor ellenőrizzük a konnektorokat.

A sürgősségi telefonszámok minden esetben díjtalanul hívhatóak. Nem kell és ne is akarj ezen spórolni.

Ha vizet keresünk, akkor figyeljük meg a madarak mozgását. Reggel mindig a víz irányába indulnak.

Ha valaki verekedni akar, akkor az érzelemmentes arccal indul feléd. Ha kiabálva, üvöltözve, hadonászva, akkor csak meg akar ijeszteni.

A száraz vörös vesebabot elő kell főzni és leszűrni mert mérgező.

Az S.O.S. segélykérés nemzetközi morzekódja: három rövid, három hosszú, három rövid. Jelentése Save Our Souls – mentsétek meg lelkeinket.

Ha egy épületet elönt a víz, akkor soha ne a liftet használd, hogy lemenj a parkolószintre. A lift, ilyen esetekben a végzeted lehet.

Ha egy jegesmedve elől menekülsz, akkor dobd le magadról az egyik ruhádat. Vélhetőleg meg fog állni, hogy megszaglássza. Ezalatt te lehagyhatod. Egyébként semmi esélyed… Lényegesen gyorsabb nálad.

Ha valaki fázik, majd hirtelen annyira melege van, hogy szinte éget, akkor az a hipotermia jele. Ne hagyd levetkőzni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments