HomeInterestingMi történik, ha repülőn utazva nem kapcsolod be a telefonodon a repülő...

Mi történik, ha repülőn utazva nem kapcsolod be a telefonodon a repülő üzemmódot?

Manapság a légi közlekedés a legbiztonságosabb közlekedési mód, ez pedig legfőképp a fejlett technológiának, valamint a szigorú biztonsági előírásoknak köszönhető. Ehhez nyilván hozzátartozik az is, amikor megkérnek, hogy kapcsold ki, vagy rakd repülési üzemmódba a telefonod.

Egy pilóta, Nikita Schmitt elmondta, hogy miért van erre szükség: a mobilok képesek megzavarni a kommunikációt, méghozzá nem csak az adott gépen, hanem a környéken lévőkét is, sőt, a földi irányítókat is. A gép egyéb rendszereit ugyan nem zavarja, de egy-egy félrehallott szó is lehet végzetes kimenetelű, amire már volt is példa: 1977. március 27-én összeütközött két Jumbo a tenerifei reptér kifutóján, mivel az egyik gép pilótája úgy értelmezte, hogy megkapták a felszálláshoz szükséges engedélyt, pedig nem.

Nikita azt is elmondta, hogy legfőképp nyáron hallja a mobilok által keltett zajokat, amik nagyon zavaróak. Volt, hogy egyszerre 50 mobil kereste a hálózatot a fedélzeten és mivel nem találtak, nagyobb teljesítményre kapcsoltak, hátha úgy elérnek egy tornyot.
A pilóta azt is elmondta, hogy a WiFi jelek azonban nem okoznak ilyen problémákat, ugyanis azok gyengék ehhez.

Most Popular

Recent Comments