HomeInterestingMi a teendő, miután kiderült, hogy megcsalt a párod - Íme a...

Mi a teendő, miután kiderült, hogy megcsalt a párod – Íme a válasz

Amikor kiderül, hogy a saját párod átejtett a palánkon és a hátad mögött összeszűrte a levet egy másik illetővel, az bizony egy nagyon fájdalmas pillanat. Ez nemcsak a szíved töri össze, de még a bizalmad is szétzúzza, amit eddig a szerelmeddel szemben éreztél. Egy ilyen aljas és kegyetlen pillanatban az ember fejében, rengeteg gondolat cikázik, és úgy érzi magát, mintha lelökték volna egy szikláról és zuhanna a semmibe. Az elsődleges érzelmek, melyek úrrá lesznek egy ilyen helyzetben valakin az az árulás, szomorúság és félelem. Keresik a válaszokat azokra a kérdésekre, hogy miért, kivel, mi válthatta ki, volt-e már korábban?? A szakításnak vannak fázisai, amiket bizony meg kell élni ahhoz, hogy az ember tovább tudjon lépni.

A szakértők összegyűjtöttek néhány pontot, amit érdemes megtenni, ha rájössz, hogy a párod megcsalt.

1, Vegyél egy mély levegőt és sírj

Az emberek nem mindig adnak teret és időt maguknak arra, hogy szembenézzenek az érzelmeikkel. – mondja SheKnowsnak Piper S. Grant klinikai pszichológus és párkapcsolati szakértő. Szóval ha Te úgy érzed, hogy egy ilyen eset után sírnod vagy ordítanod kell, akkor tedd azt és adj ki mindent magadból.

2, Keresd fel a barátokat

Keresd fel egy barátod, aki támogat és segít neked feldolgozni a történteket, aki meghallgat és nem hagy cserben. Meséld el neki mi történt, beszéld ki magadból a bánatot. Ezzel megkezded a szakítás feldolgozását.

3, Próbáld megérteni, miért vagy hogyan történhetett a hűtlenség

„Bármennyire is nem szeretnél hallani a konkrét részletekről, muszáj végig gondolnod és megértened, hogy a partnered miért is tette azt amit tett.” – mondja Bethany Ricciardi, a TooTimid párkapcsolati szakértője.

4, Mérd fel, hogy jó helyen vagy-e

Mérd fel, hogy épp hol vagy, és az a hely biztonságos-e számodra. Ha nem, akkor menj olyan helyre, ahol biztonságban érzed magad. „A dolgok meglehetősen instabillá válhatnak a hűtlenség során, és muszáj egy stabil helyet keresni, ahol szép nyugodtan lehet rendezni a gondolatokat.

5, Teszteltesd magad

Ha Te és partnered hosszú ideje voltatok együtt és fogamzásgátló tablettával védekeztetek, akkor célszerű elmenni egy tesztre és kideríteni nem kaptál-e el valamit a hűtlen partneredtől. Ezt a lépést mielőbb tedd meg, nehogy súlyosbodjon, ha tényleg elkaptál valamit.

6, Értékeld a lehetőségeket

Lehet, hogy eleinte nehéz lesz végleges döntéseket hozni, de muszáj elkezdeni megalapozni a jövőt, amit eddig a kapcsolat határozott meg. Ebben a helyzetben muszáj eldönteni, hogy hajlandó vagy megbocsátani a hűtlenséget és tovább folytatni a kapcsolatot, vagy szakítasz és örökre elfelejted.

7, Adj magadnak legalább 24 órát, mielőtt bármilyen nagy döntést meghozol

Tartsd szem előtt, hogy nem kell azonnal döntéseket hoznod, várj legalább 24 órát. Emészd a dolgot, és fogadd el ami történt. Csak ezután kezdj el döntéseket hozni. – javasolja Grant. „A partner megcsalása után az embereknek egy teljesen más módba kell kapcsolniuk magukat.” Ne lépj elhamarkodottan és az érzelmek alapján, légy megfontolt és határozott.

8, Kerüld a közösségi oldalakat, ha teheted

Nem célszerű a közösségi oldalakat használni ebben az időszakban, főleg nem arra, hogy kiteregesd a szennyest, és gagyi utalásos megjegyzéseket posztolj a faladra. De az ellenkezőjét sem szabad csinálni, mondja a szakértő. „Ne tegyél közzé hamis, boldog fotókat se, hogy féltékennyé tedd az exed, vagy, hogy leplezd mennyire jól vagy közben meg nem. Hagyj magadnak egy kis időt arra, hogy feldolgozd a dolgokat.”

9, Ne akarj visszamenni a partneredhez, és ne akarj bosszút állni se

Most nagyon fáj, és tuti azt akarod, hogy neki is így fájjon, de ez nem megoldás – mondja Ricciardi. Ne tegyél semmi olyat, amit később megbánsz, mert nem fogod magad jobban érezni tőle.

10, Fogadd el a történteket

„Sok esetben az emberek tagadják, hogy megcsalták őket. Ez azonban nem változtat azon a tényen, ami történt, fogadd el, hogy valójában nem ő volt a nagy Ő”– mondja Bizzoco.

Most Popular

Recent Comments