HomeInterestingMeg kellett műteni Fülöp herceget - jelenleg ilyen állapotban van

Meg kellett műteni Fülöp herceget – jelenleg ilyen állapotban van

Újabb információk derültek ki a 99 éves Fülöp herceg állapotáról. Nem is olyan régen megírtuk, hogy további kezelések céljából átszállították őt egy másik klinikára. A Szent Bertalan kórház egy szívbetegségre specializálódott intézmény, ahol sikeres műtétet hajtottak végre a szívbetegségben szenvedő hercegen.

Egyes források szerint már vissza is vitték őt abba a kórházba ahol kezdetben ápolták és megfigyelték. Előreláthatóan még jó pár napig a klinikán marad megfigyelés alatt.

A britek nagyon aggódtak hercegük állapota miatt , ám most fellélegezhetnek, mivel úgy tűnik minden a legnagyobb rendben van és a helyzet normalizálódni látszik.

A Buckingham-palota közleménye szerint:

„Az edinburgh-i herceg szerdán a Szent Bertalan-kórházban végzett sikeres eljárást követően ma reggel visszaszállították a VII. Edward király Kórházba. A herceg a kezelés folytatása érdekében néhány napig a kórházban marad.”

Aki lemaradt volna a hírekről, annak egy gyors információismertető:

Február 16-án a 99 éves Fülöp herceget rosszullét miatt kórházba kellett vinni, s később kiderült valamilyen fertőzéssel kezelik őt. Hétfőn átkerült az NHS által működtetett Szent Bertalan kórházba a szívbetegsége miatt.

Állítások szerint még sosem volt a herceg ilyen hosszú ideig kórházban. 2013-ban is „csak” 11 napig feküdt bent egy hasi műtét miatt.

Fülöp legidősebb fia, Károly herceg február 20-án egy 30 perces látogatást tett apjánál annak ellenére, hogy a kórházban látogatási tilalom van. Ebből többen arra következtettek, hogy súlyosabb a probléma mint, amennyit elárulnak.

Később másik fia, Eduárd kenti herceg is meglátogatta őt, aki azt mondta, hogy édesapja jól van, bár már szíve szerint eljönne a kórházból. Majd miután a megadott időpontban sem távozott a kórházból, megint gyanakodni kezdtek. Ekkor szállították át a másik kórházba.

A királyi család minden eshetőségre fel volt készülve. Már megvolt a forgatókönyv arra az esetre, ha a herceg elhunyna. Harry hercegnek is fenn volt tartva egy magánrepülőgép, hogy minél hamarabb a családhoz tudjon utazni.

Most Popular

Recent Comments