HomeInterestingKutatások szerint a nagyszülők felének van kedvenc unokája - Íme a részletek

Kutatások szerint a nagyszülők felének van kedvenc unokája – Íme a részletek

Sok gyerek szeretne kistestvért, és képesek addig békességben élni egymás mellett míg meg nem kell küzdeniük a szülők és a nagyszülők figyelméért. Tanulmányok szerint azonban a nagyszülők felének van kedvenc unokája, amiről olykor a kedvencnek beállított gyermek sem tud, mert olyan jól tudják leplezni. A mai cikkünkben egy ilyen tanulmányt mutatunk be nektek.

Egy tanulmány keretein belül 1111 nagyszülőt kérdeztek meg arról, hogy van-e kedvenc unokájuk. A résztvevők 42%-a állította azt, hogy igen, 9%- pedig pártatlan maradt. A legérdekesebb, hogy a nagyszülők nem éreztek bűntudatot emiatt.

Az önkéntesek 51%-a állított azt, hogy nem szégyelli magát azért, mert az unokái közül van kedvence;

66%-mondta azt, hogy a kedvenceik testvérei semmit nem érzékelnek ebből;

És 42%-uk mondta azt, hogy maga a kedvenc unoka sem tudott arról, hogy ő a kedvenc.

Ez amiatt van, mert a nagyszülők meg szeretnék védeni az unokáik érzéseit és nem akarják, hogy a testvérek esetleg hajba kapjanak egymással.

A nagyszülők elárulták, hogy mi miatt váltak azok a bizonyos unokák a kedvencükké.

A megkérdezett nagyik 58%-a értett egyet azzal, hogy a kedvenc unokája boldog és többet mosolyog, mint testvére;

62% vallotta azt, hogy megjelenésük egyáltalán nem játszott szerepet ennek eldöntésében;

A megkérdezett nagyszülők néhány érdekes betekintést is nyújtottak nekünk, amelyek segíthetnek kitalálni, hogy maga az „arany” unokája. Íme, mit kellett mondaniuk az unokáikról:

67% mondta, hogy fontos számukra, hogy az unokájuk szeresse őket és, aki jobban szereti őket az a kedvenc. Mint kiderült a nagyszülők pusztán figyelemre vágynak.

Az is kiderült, hogy a nagyszülők szemében mind a fiú mind a lány unoka egyenlő előnyökkel indul, ami összességében pozitív.

Ezen kívül egy másik tanulmányban is megerősítették a tényt, miszerint a unokák neme egyáltalán nincs hatással arra, hogy a nagyszülőknek melyik lesz a kedvenc unokájuk.

Ha már elkezdted megtervezni, hogyan érhetnéd el, hogy a nagyszüleidnél te legyél a kedvenc, akkor jobb ha belehúzol, mert ha már kiválasztották a kedvencüket, a döntést utólag már nem változtatják meg. Kiderült ugyanis, hogy a nagyik 70%-a mondta, hogy a kedvencük személye az idő múlásával sem változik meg.

Neked mi a véleményed erről? Úgy gondolod, hogy a nagyszüleidnek van kedvence? Milyen tapasztalataid vannak a témában?

Most Popular

Recent Comments