HomeInterestingKettes fokozatú figyelmeztetést adtak ki! Érkezik a szélvihar és a nagy esőzés!

Kettes fokozatú figyelmeztetést adtak ki! Érkezik a szélvihar és a nagy esőzés!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat heves zivatar miatt szombatra szinte az egész országra figyelmeztetést adott ki, a nyugati megyékben kettes fokozatút.
Pénteken az ország keleti, északkeleti részén délutántól késő estig alakulhat ki zivatar, amihez felhőszakadás (25-30 milliméter csapadék), esetleg jégeső (1-2 centiméter), erős vagy viharos széllökés is társulhat. A hőmérséklet délután 26 és 32 fok, késő estére pedig 17 és 23 fok között alakul. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 14 és 19 fok között valószínű.

Szombat napközben eleinte csak helyenként (főleg a Dunántúlon és a középső megyékben), majd késő délutántól, nyugat, délnyugat felől egyre több helyen várható zivatar, amelyet viharos, néhol akár 90 kilométer per órás széllökések, jégeső és felhőszakadás (25-30 milliméter) is kísérhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 28 és 32 fok között valószínű.

Vasárnap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többnyire csak rövid időszakokra süt ki a nap. Többfelé várható zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között várható.

Most Popular

Recent Comments