HomeInterestingKét ember is koronavírusos Magyarországon - jelentette ki Orbán Viktor

Két ember is koronavírusos Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor

Eddig gyakorlatilag már minden országban felütötte fejét az a bizonyos koronavírus. Azóta sokkal nagyobb az emberek aggodalma amióta a Magyarországgal határos országokban is megjelent, és diagnosztizálták is a betegeket. Orbán Viktor miniszterelnök nem kertelt mikor nemrég kijelentette, hogy Magyarországon koronavírus még nincs… de lesz. Sajnos ez egy olyan tény és információ, ami még nagyobb félelmet keltett az emberekben. Amióta kiderült, hogy Olaszországban, Romániában, Németországban és Horvátországban is elterjedt a vírus igaz ne annyira intenzíven, mint Vuhanban, azóta mindenki hanyatt-homlok rohan a szupermarketekbe, hogy beszerezze a túlélő felszereléseket és élelmeket ha esetleg karantén alá helyeznének bizonyos városokat, városrészeket.

Eddig csak rebesgették, hogy van koronavírusos beteg az országban, ugyanis pletykák szerint 4 fiatal hallgató utazott át az országon.

Most viszont maga a miniszterelnök jelentette ki a következőket:

„Megvan az első koronavírus-fertőzött. Sőt, mindjárt kettő olyan betegünk is van, akit koronavírus-fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani”

Állítólag két iráni származású diákról van szó, akik Magyarországon folytatják a tanulmányaikat. Az orvosi szakvélemények szerint a fiataloknál nem mutatható ki egyelőre semmilyen tünet, csak maga a fertőzést állapították meg. A két hallgatót a Szent László kórházba szállították ugyanis a protokoll szerint olyan helyre kell őket vinni, ahol karanténba tudják őket tenni és folyamatos megfigyelés alatt lesznek.

Orbán azt is hozzátette, hogy:

„Az Operatív Törzs áttekintette a védekezéshez szükséges feltételek meglétét, és azt állapították meg, hogy a szükséges számú kezelőszemélyzet rendelkezésre áll.”

Miután kitudódott az ügy sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, hogy ettől a perctől kezdve a védekezés szakaszába léptünk.

Operatív törzs. Helyzetjelentés // Operational Group. Situation report

Operatív törzs. Helyzetjelentés // Operational Group. Situation report

Gepostet von Orbán Viktor am Mittwoch, 4. März 2020

Mindenkinek azt ajánljuk, hogy rendszeresen mosson kezet, mert csak így lehet védekezni a fertőzés ellen. A felnőttek fokozottan figyeljenek az idősekre és a gyerekekre is…

Most Popular

Recent Comments