HomeCelebrityJonathan Lipnicki a "Stuart Little, kisegér" és a "Jerry McGuire" gyereksztárja már...

Jonathan Lipnicki a „Stuart Little, kisegér” és a „Jerry McGuire” gyereksztárja már 30 éves – Óriásit változott az évek során

A hírességek világában nem számít ki mennyire szerény, ha az illető egyszer ismeretséget szerzett, akkor az élete fenekestül felfordul és nehézkessé válik. Persze a legtöbb sztár élvezi a vele járó előnyöket, a fényűzést és a rivaldafényt, de akadnak olyanok, akik szeretnének normális, átlag életet élni.

Úgy tűnik, Jonathan Lipnicki utóbbiak közé tartozik. A színésznek az 1996-ban bemutatott „Jerry Maguire – A nagy hátraarc” című film hozta el a sikert, s ekkor még csak ötéves volt. Aranyos megjelenésével embere milliói szívét lopta el. Az egyik legjobb gyerekszínésznek tartották, akit valaha a hátán hordott a világ. Jonathan a VHS „100 legnagyobb gyereksztár” valamint a „legcukibb gyereksztárok” listájára is felkerült.

Sokan feltették a kérdést, hogy hogyan indult el ez a kis fickó a színészkedés útján, ha sem az édesanyja, sem az édesapja nem mozgott és nem is tartozott a filmiparba(n).

Nos kiderült, hogy nővére, Alexis érdeklődést mutatott a színészet iránt, Jonathan pedig követte őt. „A nővérem színjátszó osztályba járt, és én is kedvet kaptam ahhoz, hogy kipróbáljam. Azonnal megtetszett és elkezdtem meghallgatásokra járni. Beválogattak néhány reklámfilmhez, majd szerepet kaptam a Jerry Maguireben.” – mondta.

Eme film révén olyan elismert hírességekkel játszhatott együtt, mint Tom Cruise, – aki még mindig Jonathan kedvenc színésze – és Renée Zellweger. Ez a film megnyitotta előtte Hollywood kapuit, s nem sokkal később újabb közkedvelt szerepet kapott, mint George Little az 1999-ben bemutatott „Stuart Little, kisegérben”.

Lehetősége adódott a 2002-ben vászonra vitt folytatásban is szerepelnie, mely szintén óriási sikert aratott az emberek körében. Ezt követően Jonathan számos filmben és sorozatban játszott, többek között a „Csodacsukában”, „Dawson és a haverokban” mint Buzz Thompson, „Monk – A flúgos nyomozóban” …stb.

Egy idő után azonban úgy érezte, hogy elege van a filmezésből. Jobban vonzotta őt a hétköznapi élet nyugalma, valamint a harcművészet. Középiskolás korában a barátai cukkolták, hogy színésznek áll.

„Gyerekként/tiniként néhányan könyörtelenül kigúnyoltak. Azt mondták nekem, hogy már nem vagyok színész, és soha többé nem fogok munkát kapni. A középiskolában mindig azt éreztették velem, hogy egy senki vagyok.” – mondta a színész.

Néhány évvel az érettségi után azonban kedvenc gyereksztárunk visszatalált Hollywoodba, és azóta is színészkedik. 2020-ban a „Broil” című horrorfilmben játszotta el Sydney ‘The Chef’ Lawson karakterét.

A 30 éves színész, aki október 22-én fogja ünnepelni 31. születésnapját számos szervezetben tevékenykedik, például Mellrákkutatási Alapítványban és a Fiatalkori Diabétesz Kutatási Alapítványban. Óriási szerepe és hatása van ezen szervezetekre. A Juvenile Diabetes Research Foundation 2001-ben az év hősévé választották munkája miatt.

Íme még néhány kép róla:

Na mit szóltok mennyit változott?

Most Popular

Recent Comments