HomeInterestingJobb, ha betartod ezeket a szigorú törvényeket, ha e 11 ország valamelyikébe...

Jobb, ha betartod ezeket a szigorú törvényeket, ha e 11 ország valamelyikébe mész nyaralni!

Nem újdonság, hogy némely országokban furábbnál-furább törvények vannak. Van, ahol egy sípszó miatt megbírságolhatnak, vagy a ruháid miatt egyenesen börtönbe vihetnek.
Összegyűjtöttünk néhány országot a fontosabb törvényeivel, amikkel jobb, ha tisztában vagy, ha ezekre a helyekre utaznál!

1. Burundi

Felejtsd el a reggeli futást, ugyanis börtönbe visznek, ha meglátják. Háborús cselekménynek számít, ezért tiltották be.

2. Malajzia

Ha Malajziába mész, felejtsd el a sárga színű ruhákat, ugyanis az országban törvény tiltja, a szín viselését. Ez azért van, mert a sztrájk színének tekintik és börtönbe vihetnek, ha meglátják.

3. Barbados

Törvény tiltja, a terepmintás ruhadarabok viselését, mivel csak és kizárólag a katonaság hordhat efféle ruhákat.

4. Thaiföld

Nem számít mennyire van kánikula, Thaiföldön nem ülhetsz be bikiniben a taxiba. Teljesen fel kell öltöznöd. Ez mind a sofőrre, mind az utasra egyaránt vonatkozik.

5. Olaszország

Az olasz Capri-szigetén nem viselhetsz se szandált, se papucsot, se cipőt. Ez azért van mert szerintük túl sok zajjal jár, ami zavarja a többi nyaraló pihenését.
Eraclea város polgármestere pedig megtiltotta, hogy homokvárak épüljenek a strandokon, sőt, azt is, hogy az emberek labdázzanak. Mindezt azért, mert biztosítani akarta a zavartalan pihenést a nyaralók és turisták számára.

6. Kolumbia

Az országban tilos az Uber használata. Ha nem akarod, hogy meggyanúsítsanak, ülj az anyósülésre. Ha ugyanis hátraülsz, nagy rá az esély, hogy egy rendőr megállítja a kocsit, sőt, akár meg is bírságolhatnak.

7. Kanada

Petrolia városában tilos sípot használni. Ha ezt mégis megteszed, 250 kanadai dollárral bírságolhatnak meg. Ezzel is próbálják védeni a lakosságot a zajoktól.

8. Szaúd-Arábia

Rijádban a nők nem mehetnek felügyelet nélkül még a helyi boltba se. Ezt a törvényt a nők védelme miatt hozták.

10. Egyesült Arab Emírségek

Az országban tilos a szelfizés. Mi több, a helyi emberek, de még a saját családtagjaidat sem fényképezheted le.

11. Kenya

Az országban szigorúan tilos a szintetikus szatyrok használata. Ha a reptéren efféle terméket találnak nálad, kb. 9.842.000 forintnyi összeggel bírságolhatnak meg.

Most Popular

Recent Comments