HomeInterestingÍme néhány ember, aki hajmeresztő világrekordot állított az étkezés terén

Íme néhány ember, aki hajmeresztő világrekordot állított az étkezés terén

Vannak a világon olyan emberek, akik imádnak versenyezni, megméretni magukat valamilyen rendezvény keretén belül, vagy akár világrekordot állítani. Sőt nem egy és nem két olyan személy él a bolygón, akik nem is érik be egy Guinness Rekorddal, hanem többre fáj a foguk. Ma már szinte bárki bekerülhet abba a bizonyos könyvbe, ha elég ügyesen forgatja a kártyáit, vagy fejleszti abszurdabbnál-abszurdabb képességeit. Cikkünk főhősei az evés terén nyerték el a legjobb címet, amit büszkén fel is vállaltak. A cikkünk végén ettől függetlenül pár érdekes rekord teljesítményt hoztunk még el nektek, ami valóban nagyon hajmeresztő.

1, Deepak Sharma Bajagain állította fel a világrekordot fokhagyma evésből, ugyanis képes volt 32 darabot megenni belőle egy perc alatt. A férfi 2020. december 1-én töltötte be a 45. életévét. Ám nem ez volt az egyetlen rekord, amit élete során megdöntött. 24 évesen egy perc alatt 70 bélyeget nyalt le, amivel letaszította Alastair Galpin-t a piedesztáljáról, mivel ő csak 57 bélyeget volt képes egy perc alatt megnyálazni. De ez még nem minden Bajagain 2009-ben megkaparintotta a leghosszabb egyedi maratoni olvasónak járó címet is, mivel 113 óra 15 percen át folyamatosan olvasott. Képes volt egyszer három perc alatt megenni 159 darab szőlőt egy kiskanál segítségével, amivel egy korábbi rekordert körözött le.

2, Peter Dowdeswell is azon emberek közé tartozik, aki több világrekord eredményt birtokol. Például 3,2 másodperc alatt képes volt meginni két korsó tejet, de bármilyen itallal képes megcsinálni, illetve képes rágás nélkül X mennyiségű kolbászt megenni. Ezeken kívül még 150 világrekord köthető a nevéhez.

3, 2006-ban Damien Fletcher egy perc alatt 180 mg zselét volt képes megenni egy evőpálcika szett segítségével. Azóta is ő tartja ezt a rekordot.

4, Az amerikai származású Dustin Phillips az, aki mind a mai napig tartja a ketchup ivás rekordját. Képes volt 33 másodperc alatt egy szívószál segítségével 396 grammnyi ketchupot meginnia.

5, Az Egyesült Királyságból származó Matthew Winn tartja a világrekordot ferrero rocher evésből. Egy perc alatt képes volt kicsomagolni és megenni 5 darab golyót, ami persze nem tűnik elsőre olyan soknak, de ha megpróbálod utánozni rájössz mennyire nehéz.

6, Kevin Strahle (L.A. Beast) tartja a legtöbb cukros fánk elfogyasztásának rekordját. Mindössze 3 perc alatt 9 fánkot tolt be, ami szintén nem hangzik olyan eget rengetően nagy számnak, legalábbis addig míg nm neked kell ugyanezt csinálni. Hidd el nem olyan egyszerű, mint amilyennek hallatszik. De szintén senki sem tudta legyőzni juharszirup ivásban. Egy 946 ml-es kancsó szirupot 10,8 másodperc alatt húzott le.

7, Az ausztrál származású Andrew Hajinkitas tartja a világcsúcsot Tabasco szósz elfogyasztás terén. Egy 120 ml-es kiszerelésű szószt 30 másodperc alatt ivott meg.

8, Az Egyesült Királyságból származó Kathryn Ratcliffe az a nő, aki a legtöbb smarties drazsét tudta elfogyasztani 3 perc alatt. Összesen 170 darabot evett meg egy evőpálcika szett segítségével. Azért ez nem semmi eredmény.

9, Egy Mick Marshall nevű angol származású fiatalember birtokolja a legtöbb húsgombóc elfogyasztásának címét, ugyanis egy perc alatt 27 gombócot evett meg. Gondolj bele milyen nehéz lehet ezt megfogni azokkal a pálcikákkal.

Bónusz:

Igaz, hogy a következőknek nincs köze az evéshez, de pár érdekes rekordot is elhoztunk nektek. Az egyik ilyen a leghangosabb böfögés rekordja.

A nagy-britanniai Paul Hunn tartja a csúcsot ebben, ugyanis 118,1 decibelt ütött meg böfögésének intenzitása. Viszonyításképp ez megfelel egy pneumatikus fúró hangjával. Azért reménykedünk benne, hogy senki sem akarja megdönteni ezt az abszurd rekordot. Egyébként Paul is csak akkor tudja kiadni ezt a hangot, mikor fűszeres ételt eszik és sok levegőt nyel le közben.

Wim Hof a az úriember, aki 2009-ben megszerezte a leghosszabb ideig tartó jégben fekvés címét. Pontosan 1 óra 42 percet 22 másodpercet volt képes egy helyben feküdni a hideg jégben.

Leslie Tipton 2009-ben belehajtogatta magát egy bőröndbe a Regis & Kelly show élő adásában. Annak ellenére, hogy sokan szkeptikusak voltak ezzel kapcsolatban, mégis sikerült beleapplikálnia magát a kis bőröndbe, ezzel pedig világcsúcsot állított.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments