HomeInterestingÍme 11 módszer, amivel jobb hellyé teheted a világot

Íme 11 módszer, amivel jobb hellyé teheted a világot

Időnként bizony szeretnénk segíteni másokon, viszont nem mindig engedhetjük meg magunknak, hogy adakozzunk vagy jótékonysági rendezvényeken részt vegyünk. Szerencsére azonban vannak más módszerek is, amikkel segíthetünk anélkül, hogy pénzt kellene kiadni a kezünkből. Például önkénteskedhetünk, eladományozhatjuk a hajunkat, vagy a régi szempillakefénket. Persze ez csak néhány a sok közül, viszont mai cikkünkben olyan módszereket hoztunk el, amivel ugyanúgy jobbá lehet tenni a világot.

1, Adományozhat régi szempillaspirált

Eladományozhatja régi szempillaspirálját az „Aplalache Wildlife Refuge” nonprofít alapítvány számára. Az alapítvány Észak Karolina nyugati részén található ami segítséget nyújt sérült, beteg, árva állatoknak. A szempillaspirálokat tojások és lárvák eltávolítására alkalmazzák, ami állati szőrből vagy tollból készül. A nagy sikerre való tekintettel, amit ezzel a felhívással el szeretett volna érni az alapítvány, csupán októberben és februárban fogadja el a felajánlásokat.

2, Eladományozhatja az esküvői ajándékát

Normál esetben a meghívott vendégek nászajándékokat adnak a fiatal párok részére. Viszont a fiatal szerelmesek megkérhetik a vendégeket, hogy azokat inkább jótékony célokra fordítsák, például válasszanak ki egy menhelyt.

3, Felajánlhatod a hajad jótékony célokra

Ha hosszú hajad van de újítani szeretnél és inkább levágatnád, akkor a levágott tincseket véletlenül se dobd el, hiszen másnak aranyat érhet. Az olyan szervezetek, mint a „Wings For Kids” örömmel fogadják a hosszú levágott hajakat, mivel vannak olyan gyerekek, akik betegség miatt elvesztették a hajukat. A szervezet viszont ezeket odaadja nekik, hogy jobban érezzék magukat és magabiztosak legyenek a mindennapok során.

4, Adományozhatsz fényképet is

A „Donate a photo” applikáció segítségével készíthetsz egy képet magadról, amivel 305 forintot ajánlhatsz fel egy számodra tetszőleges jótékonysági célra. Ezzel segítheted például a nők és gyermekek egészségét, valamint a hátrányos helyzetűek oktatását.

5, Ajándékozz könyveket

Mindenkinek vannak otthon könyvei és biztos akadnak olyanok is, amiket soha nem fog újra elolvasni. Amennyiben ez így van csatlakozz a „LittleFreeLibrary” könyvmegosztó mozgalomhoz. Az itt leadott könyveket dobozokba rakják és eljuttatják azoknak az embereknek, akik szeretnek olvasni, tanulni vagy esetleg nincs elegendő anyagi forrásuk ahhoz, hogy újakat tudjanak venni. A könyvtárakban ugyan vannak könyvek, de nem elég széles a választék ahhoz, hogy minden ember érdeklődését kielégítsék.

6, Adományozz szépségápolási cikkeket

Bizonyára mindenki járt már úgy élete során, hogy betért egy drogériába, üzletbe és vett magának egy rúzst, parfümöt, szemfestéket, amit kipróbált otthon magán, de nem nyerte el a tetszését és így a fiók mélyén landolt. Nos jó hírünk van ezeket a nem kívánt szépségápolási termékeket fel lehet ajánlani a „Project Beauty Share” nonprofit szervezet számára, ami örömmel veszi a beérkező felajánlásokat. Ezeket tovább küldik olyan nőknek, akik nem tudnak újakat venni, viszont ápoltak és csinosak szeretnének lenni.

7, Adhatsz vért

A vér adományozás egy nagyszerű gesztus, amivel emberi életeket lehet menteni. A művelet mindössze 8-10 percet vesz igénybe és utána finom édesség jár.

8, Önkéntes is lehetsz

Ha rendelkezel némi szabadidővel akkor jelentkezhetsz önkéntesnek így a tudásod hatékonyan is felhasználhatod. Jelentkezz például állatmenhelyre vagy idősek otthonába. Ezek mind olyan gesztusok a részedről, amik segítenek az állatoknak, embereknek, és a környezetnek is.

9, Megszabadulhatsz felesleges dolgaidtól

Bármit eladományozhatsz abban az esetben, ha az adott tárgy még jó állapotban van. A „Goodwill” nevű szervezet rengeteg tárgyat befogad például, ruhákat, cipőket, háztartási cikkeket, bútorokat, elektronikai eszközöket. Számtalan szervezetnek vannak speciális tárolóhelyei, amikkel találkozhatsz. Ide bedobhatod a ruháid, kiegészítőid.

10, Adományozz energiát

Szerte a világon nagyon sok ember nem tud hozzájutni a modern energiaszolgáltatásokhoz. A „Gridmates” nevű cég lehetőséget biztosít, hogy segíts az embereknek. Ha például rendelkezel napelemekkel, akkor azokat is felajánlhatod.

11, Adományozd el régi képeslapjaidat

Ha vannak otthon olyan képeslapjaid, amiknek nincs érzelmi értéke számodra adományozd el őket a” St Jude’s Ranch for Children” szervezetnek, mely gondoskodik a bántalmazott, elhagyott, elhanyagolt gyermekekről. Azokat a képeslapokat, amiket felajánlanak, a gyerekek elhozzák és újakat készítenek belőlük amiket később eladnak. Ez az újrahasznosított kártyaprogram a fiatalok foglalkoztatási készségeit javítja.

A fent említettek közül csináltad valamelyiket?

Most Popular

Recent Comments