HomeInterestingHihetetlen változásokat fogsz tapasztalni a testedben, ha napi 20 percre felemeled a...

Hihetetlen változásokat fogsz tapasztalni a testedben, ha napi 20 percre felemeled a lábad!

A mostani rohanó világban nem fordítunk kellő figyelmet saját magunkra, aminek köszönhetően egészségügyi panaszok léphetnek fel szervezetünkben. Nyilván az embereknek nem mindig marad elegendő energiájuk egy fárasztó nap után, hogy elmenjenek edzeni a konditerembe. Ám néhány gyakorlatot mégis célszerű végezni, hogy ne alakuljanak ki ezek a problémák. Az interneten ma már rengeteg gyakorlat elérhető, ami nem is vesz igénybe sok időt, csak 15-20 percet. Ennyit igazán ráfordíthatunk a saját egészségünkre.

Mi is elhoztunk nektek egy gyakorlatot, ami sok problémára enyhülést hozhat.

Emeld fel megfelelően a lábad.

Válassz ki egy kényelmes helyet a fal közelében, és helyezz egy párnát a hátad alá.

Emeld fel a lábad és nyújtsd ki őket, hogy a falnak érinted, ahogy a képen is látod. A kezed legyen a tested oldalán.

Maradj ebben a helyzetben 15-20 percig.

Fontos, hogy a ruháid ne akadályozzák vagy zavarják a vérkeringés folyását. Válaszd ki, a legkényelmesebb ruhát, hiszen a padlón kell 20 percig mozdulatlanul feküdnöd. Ezt nem lehet rendes testmozgáshoz hasonlítani, inkább jóga vagy relaxációs technikához.

A lábad nehézkes érzése eltűnik.

A duzzadt és elnehezedett lábak gyenge vérkeringéssel kapcsolhatók össze. Ennek oka többek között szív – vagy veseelégtelenség, illetve túlsúly vagy az egészségtelen étrend is lehet. Természetesen meg kell határozni a lábdagadás okait és kezelni kell őket. De ez egy nagyon jó gyakorlat a kezeléshez, mivel a lábemelések hozzájárulnak a vérkeringés javulásához.

Nincs több fáradtság a magas sarkú cipő viselése közben

A magassarkú tényleg sokkal nőiesebb, mint bármilyen másik lábbeli. Azonban, ha minden alkalommal ezt a fajta lábbelit akarod viselni, akkor tönkreteheti az egészségedet. Hazaérkezéskor vedd le a cipőd, emeld fel a lábad, és pihenj.

A láb nagyon elfárad a nap végére. Hagyd lenyugodni a testhelyzeted megváltoztatásával és a vérkeringés javításával. Ezen felül masszírozd meg a lábaidat.

Az emésztés is javulni fog.

A lábaid felemelésével javul a gyomor munkája. A belső szervek vérellátottsága javul a lábakból történő vér elvezetés révén. A gyomor perisztaltikájáért felelős sima izmok megfelelően fognak illeszkedni (a perisztaltika az emésztő táplálék mozgásához szükséges izomösszehúzódás). Ugyanakkor a fokozott vérkeringés javítja az emésztőrendszer működését. Ha ezt a gyakorlatot rendszeresen végzed, a legtöbb tápanyagot gyorsan megemészted.

Kevesebbszer tapasztalsz ideges jellegű tüneteket.

Ha gyakran csinálod ezt a gyakorlatot nyugodtabb leszel. A szervezet nagyobb oxigént kap, ezáltal a vérkeringés javul, ami táplálja a belső szerveket. Ez előnyös az idegrendszer számára, mert csökkenti az izmok megfeszülését a testben, például a nyak és a gyomor körül.

Az alvás minősége javulni fog.

Az álmatlanság az egyik oka a lábak folyamatos kellemetlen érzésének (lúdtalp, égő vagy dagadt érzés). Akik rendszeresen végzik ezt a fajta gyakorlatot segítenek saját maguknak megszabadulni ezektől a tünetektől. Ráadásul az agy több oxigénhez jut a megfelelő légzés és jobb vérkeringés révén. Az alvás mélyebb és nyugodtabb lesz.

Most Popular

Recent Comments