HomeInteresting5 tény az akkumulátorok és töltők használatáról, amit eddig mindenki rosszul tudott!

5 tény az akkumulátorok és töltők használatáról, amit eddig mindenki rosszul tudott!

Hiába írunk 2018-at, és hiába vagyunk felszerelve a legmodernebb technológiával, ha nem tudjuk, hogy egyes elektronikai eszközünkkel, hogyan is kell bánni. Nem vagyok biztos benne, hogy sokan elolvassátok a használati útmutatókat, amit a termékekhez mellékelnek. Ám sok rosszat tudunk előidézni azzal, ha nem megfelelő körülmények között használjuk mindennapi tárgyainkat.

Itt van néhány tévhit velük kapcsolatban, amit jó megjegyezni, ha esetleg probléma merülne fel a készülékeket illetően.

Nem szabad tölteni a telefont egyik napról a másikra.

A modern lítium-ion akkumulátoroknak köszönhetően ma már könnyen töltheted telefonodat egyik napról a másikra. Az ilyen elemek olyan vezérlőkkel rendelkeznek, amelyek leállítják a töltést, ha az akkumulátor feltöltődött. Tehát nem kell félni, nem fog semmit lángra lobbantani. Az egyetlen dolog, ami miatt aggódni lehet, ha a telefon túlmelegszik.

Az eszközöket 0% -ra le kell meríteni.

Beszéljünk egy kicsit a lítium-ion akkumulátorról. Az egyik dolog, hogy korlátozott számú töltési ciklusuk van (például egy iPhone körülbelül 500 ciklussal rendelkezik). Az egyik ciklus 0% és 100% közötti teljes töltés. Ha az akkumulátort 90% -ról 100% -ra töltjük, akkor csak a ciklus 1/10-ét használjuk.

Annak érdekében, hogy ne használj fel egy teljes ciklust, jobb lenne naponta többször feltölteni a telefont (ha persze esélyed van rá).

A szakértők szerint az akkumulátor hosszabb ideig fog működni, ha a töltést valahol 40-80% körül tartod.

A töltőt nem szükséges kihúzni a konnektorból.

Ez egy nagyon kényelmes verzió, hiszen nem kell mindig megkeresni, de a biztonsági szabályok szerint a töltőkészüléket használat után azonnal ki kell húzni. Ez azért van így, mert a tűz nagyon könnyen a csatlakozókból indulhat ki egy áramkimaradás következtében.

Ha a ház nem rendelkezik villámvédelemmel, akkor gyakori az áramkimaradás.

Ha van olyan házi állatod, ami szabadon mozog a házban. Ezek az állatok könnyedén rátalálhatnak a kábelre és szétrághatják azt.

A szomszédaink leáztathatnak minket.

A töltő felmelegszik vagy hangot ad ki, még akkor is, ha nincs csatlakoztatva az eszközhöz. Ebben az esetben mindenféleképpen húzd ki a konnektorból.

A laptopokat szabad folyamatosan töltőről használni.

Ugyanez vonatkozik a laptopra, mint a telefonra: mikor az akkumulátor eléri a maximális töltöttségi szintet a szoftver érzékeli és letiltja hogy ne lehessen túltölteni. A laptopokat havonta egyszer 0% -ra illik lemeríteni.

A készülék túlmelegedése vagy a rossz körülmények között végzett munka, gyakrabban okoz kárt. Így ez többnyire a felhasználók hibái, ami tönkreteheti a készüléket, nem pedig a töltőé.

A következtetés: A modern technológia annyira fejlett, hogy nem kell aggódnunk egy olyan eszköz miatt, amit egyik napról a másikra töltünk. És ha paranoiás vagy, mindenképp húzd ki az összes töltőt a konnektorból.

Most Popular

Recent Comments