HomeInterestingHelyes sminkeltávolítás 5 lépésben, ami elengedhetetlen az egészséges bőr megtartása szempontjából

Helyes sminkeltávolítás 5 lépésben, ami elengedhetetlen az egészséges bőr megtartása szempontjából

Tanulmányok szerint a nők sokkal magabiztosabbak, ha van az arcukon smink. Viszont sokan úgy gondolják, hogy a kozmetikumok alkalmazása és a különböző technikák elsajátítása sok időt igényel. Van, aki órákon át képes tökéletesíteni a sminkjét, viszont erre a mai rohanó világban egyáltalán nincs idő. Az is kiderült, hogy a smink elkészítésével szemben, sokan nem tulajdonítanak akkora jelentőséget a smink eltávolításnak, pedig ez egy nagyon fontos dolog. Annak érdekében, hogy megőrizzék bőrük egészségét a következő 5 lépést kellene alkalmazniuk, mikor leszedik a sminkjüket.

1, lépés: Eltávolítás előtt

A smink eltávolítás egy előkészítő folyamattal kezdődik, amihez meg kell venni a szükséges arctisztítókat. Ha zsíros a bőröd, akkor olajmentes termékeket kell választani, ha pedig száraz, akkor hidratálósat kell a kosárba tenni. Célszerű külön sminklemosót is beszerezni, sőt mindenképp kösd fel a hajad, hogy az ne lógjon az arcodba mikor tisztítod a bőröd. A legjobb, ha előzetesen egy nedves törlőkendővel megtisztítod az arcod.

2, lépés: Smink eltávolítás szemről

Ha vízálló sminket használsz, akkor célszerű olajos lemosót alkalmazni. Ehhez nedvesítsd meg a vattát a lemosóval és nyomd rá a szemedre. Várj 10-20 másodpercet, majd óvatosan kezd el a szem feletti részt dörzsölni, hogy lejöjjön a festék. Azért kell óvatosan csinálni, mert a szem körüli bőr nagyon érzékeny.

Ne mozgasd a vattát, pamacsot oda-vissza, hanem csak egy irányba, pl belülről kifelé. Ezután fordítsd meg a pamacsot a tiszta felére, és most jöjjenek a szempillák.

3, lépés: Smink eltávolítása az ajkakról

Ehhez használhatsz speciális termékeket, bár a hagyományos vazelin szintén remek választás. Vidd fel az ajkadra a terméket, vár legfeljebb 5 percet, majd töröld le egy pamutkendővel. Fontos, hogy ne dörzsöld túl erősen, mert az ajkak megsérülhetnek.

4, lépés: Smink eltávolítás arcról

Ehhez csak egy üveg micellás vizet kell beszerezned. Nedvesítsd meg a vattát a folyadékkal és töröld át vele az arcod. Ne felejtsd el az állkapocs és a fülek mögötti területek sem. Tisztítsd meg a homlokod hajtöveinél a bőröd, mert oda is bejuthat a szennyeződés. Ezután sminklemosóval mosd át körkörös mozdulatokkal az arcod és a nyakad.

Öblítsd le az arcod vízzel és egy puha törölközővel töröld szárazra. Használhatsz papírtörlőt a baktériumok elterjedésének megakadályozására. Figyelj arra, hogy ne dörzsöld durván a bőröd, csak apró mozdulatokkal itasd fel a vizet.

5, lépés: Eltávolítás után

Nagyon fontos, hogy a smink eltávolítása után vigyázz a bőrödre. Ez az utolsó szakasz. Ahhoz, hogy serkentsd a vérkeringést és javíts a bőr rugalmasságán nem kell mást tenned, mint finoman masszírozni az arcod. Feltétlenül alkalmazz hidratálót, hogy a bőröd ne száradjon ki.

Te, hogy szoktad lemosni a sminked? Használsz előtte vagy utána bármilyen készítményt?

Most Popular

Recent Comments