HomeArtEzzel a módszerrel könnyen megállapíthatod, hogy jó vagy rossz körmöst választottál!

Ezzel a módszerrel könnyen megállapíthatod, hogy jó vagy rossz körmöst választottál!

Minden nő szeret ápolt lenni, és ez alól a körmök sem lehetnek kivételek. A szép és ápolt körmöket mindenütt megnézik, mind a munkahelyen, állásinterjún, sőt még a férfiak is nagy hangsúlyt fektetnek beléjük. Ám nagyon nehéz jó manikűröst, műkörmöst találni, aki tökéletes munkát végez, és szabályszerűen dolgozik. De, hogy, hogyan is különbözethetünk meg jó körmöst és rossz körmöst? A cikkünk máris elárulja, hogy mire kell odafigyelned.

Eszköz megfelelő kezelése.

Az eszközök megfelelő higiéniás fertőtlenítése a mi biztonságunk kérdése. A jó szakember tisztában van vele, hogy habozás nélkül le kell az összes eszközt fertőtlenítenie és sterilizálnia, amit az előző vendég kezén használt.

Az eszközöknek szükségszerűen át kell esniük az összes szakaszon: fertőtlenítés, és sterilizálás.
Használat után az eszközöket UV sterilizátorokban kell tárolni. A manikűr készlet steril eldobható tasakban is tárolható, amelyet a szakember kezel.

Ügyelj arra, hogy a szakember megfelelően sterilizálta e a kezét, a munkahelyét és minden mást, ami manikűrőzéshez szükségelteik illetve, hogy nincsenek nyomok, ami a korábbi kliensre utalna.
A szakembernek eldobható kesztyűben kell dolgoznia.

A gél-lakk eltávolítása.

Дарья Викторовна (@dashulyasidr) által megosztott bejegyzés,

Számos szalonban az előző manikűr eltávolítását külön felszímátják, de ez az eljárás nem minden helyen minőségi.

A mester nem távolíthatja el a gél-lakkot körömlakk eltávolítóval vagy hagyományos acetonnal.

Első lépésben egy buffer segítségével bolyhozd fel a gél lakk felületét. Majd tegyél tipleoldót az áztató gyűszűbe, vagy itasd át az áztató fólia vattáját tipleoldó folyadékkal. Áztató gyűszű használatánál, dugd be az ujjad a gyűszűbe, hogy a tipleoldó teljesen elfedje a körmödet. Az áztató fólia esetében helyezd a tipleoldós vattapamacsot a körmödre, majd „csomagold be” az ujjaidat a fóliába.

Várj 10- 15 percet. Ez alatt az idő alatt a tipleoldó fel fogja oldani és puhítani a gél lakkot. Ezt követően egy bőrfeltoló kaparó segítségével óvatosan lekapargatod a felpuhult gél lakkot. A maradék anyagot buffer, vagy reszelő segítségével távolítsd el, amennyiben szükséges!

Anyagok

??legend_nail_art?? (@_legend_nails) által megosztott bejegyzés,

A műkörmös eszközeinek beszerzése nem egy olcsó mulatság, az ecsetek, ollók, reszelők nagyon sokba kerülnek.

Mindenképpen vedd figyelembe:

Klasszikus manikűrnél a mesternek tudnia kell, hogyan távolítsa el a kutikulát a körömlemezről.
Ha fizetett a szolgáltatásért Shellac nevű lakkot kap, az valójában nem gél lakk, hanem az olcsóbbik változata, ami acetonos vízben leoldható.

A szakember nem keverheti össze a különböző gyártók termékeit. Mert a komponensek nem illeszkednek jól egymáshoz.
A lakk vagy a hosszú élettartamú bevonatnak nem szabad lejárt szavatossággal rendelkeznie.
Az eljárás végén a mesternek hidratálót kell alkalmazni a kezeken.

Manikűr.

Nails in Tallinn! ?? (@chokolaaad_nails) által megosztott bejegyzés,

A körömstúdiók klasszikus és gépi manikűröket kínálnak ügyfeleiknek. Függetlenül attól, hogy milyen preferenciát szeretne, akkor is fordítani kell elegendő figyelmet a teljesítmény minőségére.

Купить гель-лак Adore (@adoreprofessional) által megosztott bejegyzés,

Ha nagyon vékony kutikulád van, a mester ragaszkodni fog egy gépi manikűrhöz. Először is kevesebb az esély a bőr sérülésére.
A gépi manikűrrel a mesternek először fel kell emelnie a kutikulát egy csiszolófejjel, majd el kell távolítani egy speciális eszközzel. Ellenkező esetben a köröm nem lesz tartós, és nem fog tudni lépést tartani a növekedéssel.

Fedés.

Ahogy a mester lefedi a körmöket, sokat mondhat a szakmaiságáról.

Ксю (@ksksblacksky) által megosztott bejegyzés,

A körmöket mindig le kell zárni, így a gél-lakk hosszabb ideig tart. Ez lehetővé teszi, hogy a manikűr több hétig kitartson.
A bevonat rétegei közül egyik sem eshet a kutikulára.

A bevonat minden rétegét jól lezárt állapotban kell tartani, figyelj arra, hogy a mester a köröm szélére is alkalmazzon gél-lakkot. Különben a manikűr nem tart sokáig.

A modern mesterek általában nem hajlandóak UV fényt használni a bevonat szárítása, sokkal inkább a LED-lámpákat részesítik előnyben. Mert ezzel próbálják kímélni a kéz és a köröm felületét.

Most Popular

Recent Comments