HomeInterestingEz a szörnyű dolog történik a testeddel, ha nem mosod ki az...

Ez a szörnyű dolog történik a testeddel, ha nem mosod ki az újonnan vásárolt ruhát!

Valószínű nagyon sok ember elköveti azt a hibát, hogy úgy veszi fel az újonnan vásárolt ruhadarabjait, hogy nem mossa őket előtte ki. Ez hatalmas probléma, hiszen fogalma sincs az embernek, előtte, milyen kategóriájú ember próbálhatta azt az adott ruhát illetve nincsenek tisztában vele, hogy milyen bőrproblémái lehetnek az adott illetőnek, vagy rosszabb esetben illetőknek, akik felpróbálták. Szóval, ha mindenképpen fel akarjuk venni a ruhánkat, mindig mossuk ki! Mert, ha nem, ilyen következményei lehetnek:

Ha az új ruha viselése után bőrkiütés jelentkezik a testeden, akkor sürgősen le kell venni a ruhát magadról, és orvoshoz kell fordulni. Az orvos meg tudja határozni, hogy a szervezet allergiás-e valamilyen anyagra.

Az ANSES francia ügynökség által végzett vizsgálatok kimutatták, hogy új, ki nem mosott ruhák viselése után, nő a szervezetben a nonil-fenolok száma valamint formaldehidtartalma. Ezek a vegyi anyagok kontakt bőrgyulladáshoz vezetnek, ami mérgezi a testet és megzavarja az endokrin rendszert.

Ezeket az anyagokat a ruhanemű festéséhez használják.

És a szakértők azt javasolják, hogy mindenképpen mosd ki azokat a ruhadarabokat, amiket újonnan vásárolsz, ha nem akarsz te is egy kis bőrgyulladást kapni.

Most Popular

Recent Comments