HomeInterestingEz a 8 kép bemutatja, hogy változik meg a testünk az öregedés...

Ez a 8 kép bemutatja, hogy változik meg a testünk az öregedés során.

Sok nőt foglalkoztat, hogy megtalálja a megfelelő módszert arra, hogy elkerülje az öregedési folyamatokat, ám lassan be kell látniuk, hogy az idővel semmi sem veheti fel a versenyt. A testünk csak egy váz, ami azért van, hogy lelkünk szabadon megtehessen azt, amit akar. Test nélkül a lélek nem tudna működni. Rengeteg híresség tette le a voksát a plasztikai beavatkozások mellett, amik nemhogy javítottak, egyenesen rontottak a helyzetükön és megjelenésükön. Többször hallottunk már hialuronsav, a C és az E vitaminok előnyeiről, de mi mástól függhet még bőrünk állapota, mi az, ami befolyásolhatja még annak rugalmasságát? A kollagén és az elasztin hiánya miatt beindulhat az öregedési folyamat és megjelenhetnek az első ráncok. Mai cikkünkben bemutatjuk nektek, hogyan is változik meg a testünk az öregedés során. Bizonyára olyan kérdésekre is választ fogtok kapni, amik már régóta foglalkoztatnak benneteket.

Hogyan változik a test, amikor öregszünk?

A kor előrehaladtával jelentősen csökken bőrünk rugalmassága, amit megpróbálunk krémekkel, szérumokkal, kozmetikai eljárásokkal javítani.

A ráncok megjelenése nemcsak a bőrtől függ, hanem annak szerkezeti változásaitól is például a lágy szövetekben, zsírrétegben, valamint a csontreszorpcióra érzékeny koponyában.

A csontreszorpció a csontszövet fokozatos megsemmisítését (lebomlását) jelenti. A csontok egészen 34 éves korunkig megújulnak, azonban 35–40 éves korunk között elkezdenek leamortizálódni.

Az életkor előrehaladtával csontvázunk átlagosan 10%-kal megnő és törékenyebbé válik. A medencecsont 25-30 éves korunkra éri el a megfelelő méretet, mert testünk felkészül a terhességre. 40 éves korunk után a csípőnk kisebb lesz és ez a folyamat egészen öregkorunkig folytatódik.

A csontreszorpció nemcsak a testre, hanem a koponyára is hatással van:

az arcmagasság csökken (különösen, ha már nincsenek fogaink);

a csontos kiemelkedések keményebbé válnak, például az áll, az arccsont;

az alsó állkapocs szélesebb lesz és az orr megnő.

A mimikai ráncok mélyebbé válnak, mert az állkapocscsont az életkorral együtt változik. Ennek oka a bőr rugalmasságának csökkenése és a bőr alatti lágy szövetek változása.

A szemüreg az életkorral nő, ami leginkább a belső-felső és külső-alsó saroknál látszik legjobban. A szarkalábak megjelennek a szemek sarkainál, mert már áll fenn a lágyszövetek támogatása.

Miért nem segít a ráncfelvarrás?

Régen úgy gondolták, hogy ha a bőr elveszíti a rugalmasságát, akkor megjelennek a ráncok. Ám az új technológiák megjelenésével és a háromdimenziós elemzéssel a tudósoknak végre sikerült jobban megértenie, hogyan változik az arc és annak váza. Az eljárással sajnos nem lehet 15-20 évet fiatalítani valakin. Itt olyan szakértőre van szükség, aki tisztában van az arc öregedésének sajátosságaival.

Hogyan lehet lassítani az öregedést?

A fiataloknak sima a bőre, mert testük elég kollagént és elasztint termel. Az arcukon lévő zsír egyenletesen oszlik el a homlok, az arc, és a szem körüli területeken. Az életkorral együtt a kollagén termelés is csökken, emiatt a bőr elkezd megrepedni.

Hogyan lassíthatjuk a bőrünk öregedését:

Az „Amerikai Dermatológiai Akadémia” azt javasolja, hogy fogyasszunk kevesebb cukrot, mivel az felgyorsítja az öregedést. Együnk több zöldséget és gyümölcsöt, mert azok megakadályozzák a sejtkárosodást.

Hidratáljuk a bőrünket, de ne sértsük meg azt, és ne használjunk durva arcmaszkokat.

Védjük meg a naptól, széltől és fagytól. A „Harvard Orvosi Iskola” szakemberei azt javasolják, használjunk napvédővel ellátott krémeket.

Hogyan lassíthatjuk a csontjaink amortizálását?

Ellenőrizni kell, hogy testünk milyen hormonokat termel túl. Például a pajzsmirigyhormonok növelik a reszorpciót, az ösztrogén pedig lassítja. Annak ellenére, hogy a D-vitamin hasznos, túlzott mennyisége kedvezőtlenül hat a csontokra.

Kerüljük a Botoxot. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a Botox injekciók felgyorsítják a csont amortizálását.

Kezeljük időben a fogainkat. Ha egyetlen fogunk is hiányzik az felgyorsítja az állkapocs eldeformálódását és befolyásolja annak megjelenését. Emiatt az alsó állkapocs a térfogata 60%-t is elveszítheti 10 év alatt. A foggyökeret helyettesítő implantátumok segítenek elkerülni ezt a folyamatot.

Amint látjuk, az arc nemcsak egy oldalról tud változást produkálni, hanem több oldalról is.

Most Popular

Recent Comments