HomeInteresting7 rejtvény, amit csak a rafinált emberek tudnak megoldani.

7 rejtvény, amit csak a rafinált emberek tudnak megoldani.

Egy 2012-es tanulmány szerint azoknál az embereknél, akik rendszeresen tornáztatják az agyukat kevesebb eséllyel alakul ki időskori demencia és Alzheimer-kór, mint azoknál, akik ezt a tevékenységet egyáltalán nem űzik. Szóval annak érdekében, hogy minél tovább megőrizzük agyunk aktivitását olyan cselekvések és játékok elvégzésére van szükség, mint a sakkozás, malmozás, keresztrejtvény fejtés, szókeresőzés, vagy épp találós kérdések megoldása. Mi speciel nagyon szeretjük az ilyen dolgokat, pontosan emiatt hoztunk most el nektek is egy izgalmas fejtőrös játékot, ahol pusztán csak az agyatokra, gondolkodásotokra, na meg a logikátokra kell hagyatkozni. Semmi mást nem kell tennetek csak néhány egyszerű kérdésre felelni. Ha nem megy segítségül megtaláljátok a válaszokat is.

1, A három hölgy közül melyik a házas?

Válasz: Balról az első lány. Ha jó alaposan megnézted a képet, akkor láthatod, hogy csak ennek a lánynak a kezén van gyűrű.

2, A rendőrnyomozó egy bűnözőt üldöz, aki bemenekül egy elhagyatott házba, de a nyomozó kicsit később ér oda, ezért a ház tulajdonosának tesz fel néhány kérdést.

Nyomozó: Bejött mostanában valaki ebbe a házba?

Tulajdonos: Nem és senki sem hagyta el a házat.

Nyomozó: Van családja? Azokkal él itt?

Tulajdonos: Nem, egyedül élek.

Nyomozó: Nagyon köszönöm, hogy segít nekem. Cigarettát?

Tulajdonos: Köszönöm, nem. Nem dohányzom.

Nyomozó: Nos, három bizonyítékom is van arra, hogy ön végig hazudott nekem.

Miből jött rá a nyomozó, hogy nem ő a ház tulajdonosa?

Válasz: a tulajdonos azt mondta, hogy senki sem ment be a házba és senki sem jött ki a házból, mégis van egy esernyő, ami csurom víz. A ház ura azt állította, hogy egyedül él, mégis két borospohár van a szobában. A nyomozó megkínálta cigarettával a férfit, aki azt vallotta, hogy nem dohányzik, mégis van egy csikkel teli hamutál a dohányzóasztalon.

3, Régen volt egy ország, ahol a király azt a parancsot adta ki, hogy senki sem léphet be a királyságba és senki sem hagyhatja el azt. A kastélyt és a külvilágot csupán egyetlen híd kötötte össze. Aki megpróbál be vagy kimenni, azt vissza kell küldeni oda, ahonnan jött. Az őr öt perces pihenőjét töltötte egy kunyhóban, majd visszatért a toronyba, de a hídon nyolc perc alatt lehet átjutni. Csupán egyetlen nő tudott elmenekülni a királyságból.

Hogyan csinálta?

Válasz: Amikor az őr a szünetét töltötte a nő elindult a hídon. 5 percen keresztül sétált rajta majd megfordult és elindult vissza a kastély felé. Amikor odaért az őrhöz, az elkérte a papírjait, ám mivel nem volt nála ezért nem engedte be.

4, Egy fiú úgy döntött, hogy búvárkodni fog, de a legelső merülésekor bepánikolt és elveszett a víz alatt. Sajnos nem találta meg a felszínre vezető utat, ám nem ez volt az egyetlen problémája, hanem az is, hogy elfogyott az oxigén a palackjából.

Hogyan találta meg a kivezető utat?

Válasz: A buborékok megmutatták neki a kivezető utat.

5, Egy nyomozó alaposan megfigyeli a járdán fekvő elhunyt nőt, majd arra a következtetésre jut, hogy nagy valószínűséggel a közelben lévő panelház egyik emeletéről ugorhatott ki. Annak érdekében, hogy a nyomozó kiderítse mi történt, felmegy az első emeletre, majd megpróbálja kinyitni az ablakot. Ezután a következő szintre megy és ott is megpróbálja kinyitni. Ezt addig-addig csinálja, míg fel ne ér a legfelső szintre. A nyomozó ezek után rájön, hogy itt gyilkosság történt.

Miből gondolja ezt a rendőr?

Válasz: A nyomozó azért tudta, hogy az áldozat nem onthatta ki saját életét, mert egyik ablak sem nyílt ki a házban.

6, A hatóságok találtak egy elhunyt férfit, akinek egy fegyver és egy diktafon volt a kezében. Amikor a rendőrök bekapcsolták a magnót, az a szöveg volt hallható rajta, hogy: „Nem érdemes már élnem” majd egy lövés hangját lehetett hallani. A rendőrök ezek után rájöttek, hogy itt bizony gyilkosság történt.

Honnan jöttek rá?

Válasz: Ha az áldozat elhunyt, akkor ki nyomta meg a visszatekerés gombot?

7, Egy friss házaspár elutazott nászútra, ám a férj egyedül tért haza, aki azt állította, hogy a felesége tragikus körülmények között elhunyt. A nyomozó letartóztatta a férfit, akit azzal vádolt, hogy végzett a feleségével.

Honnan tudta a nyomozó, hogy a férj a bűnös?

Válasz: a férfi a feleségének csak oda szóló jegyet foglalt, míg magának retúrt.

Na, hányat sikerült eltalálnod?

Most Popular

Recent Comments