HomeInterestingEz a 4 dolog neked is bebizonyítja, miért nem jó a telefonunk...

Ez a 4 dolog neked is bebizonyítja, miért nem jó a telefonunk ébresztőóráját használni

Napjainkban szinte hozzá vagyunk nőve mobiltelefonjainkhoz, gyakorlatilag sehova nem megyünk nélküle, sőt, amikor alszunk, akkor is a közelünkben van. Persze rengeteg előnye van ennek technológiának, hiszen szükség van rá munka közben, állásra jelentkezéskor és a magánéletben is. Van, aki úgy érzi, nem is tudna élni nélküle, pedig, ha belegondolunk, régen is meg voltunk valahogy. Azonban, most nem az a lényeg, hogy erről vitatkozzunk, inkább vegyük számba azokat az okokat, amik miatt nem szabad a telefonunkat ébresztőóraként is használni.

Azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk, hogy sokunknak ébresztőórája sincs, mivel mobilunk ezt a funkciót is ellátja. Ha telefonunk ébresztőjére próbálunk felkelni, akkor bizony ez nem sül el mindig jól. Íme néhány hasznos információ, amiért érdemes lecserélnünk mobiltelefonunk ébresztő funkcióját egy valódi ébresztőórára.

Nagy mértékben károsítja a minőségi alvásidőt.

Ez is pusztán egy szokás, de az emberek jelentős része még elalvás előtt is a közösségi oldalakat lapozgatja. Egyrészt ez a tevékenység lerövidíti az alvás idejét, másrészt a mobiltelefon kék fénye befolyásolja az alvás minőségét, ami komoly egészségi romláshoz vezethet.

Megzavarhatja a reggeli rutint.

Ha azzal kezdjük a napot, hogy kezünkbe vesszük telefonunkat és megnézzük üzeneteinket, az e-maileket vagy éppen közösségi oldalunkat, akkor hosszú perceket veszítenünk egy olyan dologgal, ami ébredéskor egyáltalán nem fontos. Mindez a reggeli rutin eljárásoktól veszi el az időt, ami kapkodáshoz és/vagy késéshez vezethet. Nagyon fontos, hogy tartsuk a szokásos menetrendet, mert egy rosszul kezdődött napot nehéz helyrehozni és nem könnyű utolérni magunkat.

Nem biztos, hogy meghallod a telefon ébresztőjét.

A telefonon is állítható az ébresztő hangereje, de még abban az esetben sem olyan hangos, mint egy normál ébresztőóra. Ennek következtében könnyen átaludhatjuk a „reggeli riadót”. Ennek oka, hogy a nap folyamán sokszor csörög a telefonunk és már nem figyelünk fel a készülék által kiadott hangokra. Egy valódi ébresztőóra ezzel szemben a legmélyebb álmunkból is képes felverni minket.

Lemerülhet a telefon akkumulátora.

A telefonok ébresztőórája nem fog működni, ha a készülék lemerül. Mivel rengeteg alkalmazást használunk, még akkor is lemerülhet az akksi, ha napközben feltöltjük azt és este már nem nézünk rá még egyszer. Így, ha nem szeretnél elaludni és elkésni a munkából vagy egy fontos találkozóról, akkor felejtsd el a mobilod és vegyél egy normál ébresztőórát.

Most Popular

Recent Comments