HomeInterestingEz a 10 legmenőbb rendőrautó a világon.

Ez a 10 legmenőbb rendőrautó a világon.

Azzal mind egyetértünk, hogy ahány terület annyiféle autóval kell rendelkezni. Nyilván az erdőbe nem mehetsz egy Ferrarival, ahogy bűnt üldözni sem tudsz egy átlagos teljesítményű autóval. A rendőrségnél tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy milyen típusú kocsit kell beszerezniük ahhoz, hogy fel tudják venni a versenyt a legjobb kocsikkal. Az autópályákra olyan jellegű autó kellenek, amikben van erő és hosszútávon is képesek tartani a 200 km/h feletti sebességet. Mai cikkünkben úgy döntöttünk, hogy bemutatunk nektek 10 autó, amik a legmenőbb rendőrautóknak számítanak a világon.

1. Honda Civic Type-R

Honda Civic Type-R, az ausztrál rendőrség autója, mely egy 4 hengeres turbófeltöltéses, 2,0 literes, 320 lóerős járgány, ami elől gyakorlatilag képtelenség meglógni. Ám sajnálatos módon vélhetően csak egy reklámkampány erejéig erősítette az ausztrál rendőrök flottáját ez a gyönyörűség.

2, BMW i8.

Ez a rendőrautó a rendőrök nagy bánatára nem létezik, de ha létezne, akkor tutira így nézne ki az AC Schnitzer által megtervezett csoda. Igaz van hátulütője, hiszen, hogy nézne ki, ha ez a hibridautó a bűnüldözés kellős közepén, ha lemerülnének az akkumulátorai és a 3 hengeres, 1,5 literes motorra kellene támaszkodnia a rendőröknek?

3, Rolls-Royce Ghost

Ez a típusú kocsi az Egyesült Királyság sussexi rendőrség kivételes járgánya volt. Az egyetlen negatívum az volt, hogy körülbelül egy napig volt a rendőrség birtokában. Ezt a kocsit azért szerezték be, hogy ezzel gyűjtsék a pénzt a rászoruló gyermekek számára. Persze az akció után visszavették az érintett szervek és ma már újra hagyományos kinézete van.

4, Kia Stinger GT S

Az ausztrál rendőrségnek eddig Ford és Holden márkájú autói voltak, amiknek lejárt a mandátuma, ezért kénytelenek voltak új autókat beszerezni. Ennek tükrében esett a választás a Kia Stinger márkájú autókra. Mint az összes régi autójuk, úgy ez is hátsó kerék meghajtású és 365 lóerős. Ebből a csodából 50 darabot szereztek be, de azt tervezik, hogy 200-ra bővítik őket.

5, Lamborghini Huracán

A Lamborghini gyártója, Lamborghini Huracán típusú kocsikat adott az olasz rendőröknek. A kocsiban 610 paci és egy V12-es szívó benzinmotor van. Az összkerékmeghajtású kocsit, nemcsak üldözésre használják, hanem a sürgősségi vérszállítást is ezzel végzik, ha szükség van rá.

6, Ford Mutang GT

Igazság szerint ez nem igazi rendőrautó, mert csak a brit rendőrség egyik kiállítása keretein belül lett bemutatva, azzal a céllal, hogy ilyennel szeretnék majd a bűnt üldözni. Ára sem olyan vészes, így van esély arra, hogy egy nap beteljesül a vágyuk. Nagyon menők lennének, ha egy ilyen autóval üldöznék a bűnözőket az utakon.

7, Alfa Romeo Giulia QV

Az olasz rendőrség nem csak abban az esetben kemény, ha bevetése van, hanem akkor is, mikor ki kell választani, hogy milyen járgánnyal szeljék az utakat, hogy megállítsák a bűnözést. Eddig Lamborghini és Lotus márkájú autóik voltak, de most itt az új BMW M3-M4-et is lazán lealázó Alfa Romeo Giulia, mely 510 lóerős.

8, Ferrari FF

Szerintem senki sem lepődik meg a dubaji rendőrautókon, hiszen flottájukban volt már Bugatti, Aston Martin, Lamborghini és McLaren, ám az új szerzeményük egy Ferrari FF típusú autó, ami egy V12-es álomautó. Mivel négy személyes, így a rosszfiúkat is el tudják szállítani a rendőrségre.

9, Lexus IS-F

A brit rendőrség egy olyan kifinomult autóra vágyott, ami motorilag is erős ahhoz, hogy mindenkit le tudjanak körözni. A választásuk a Lexus IS-F autóra esett, mely 416 lóerős. Elsőre ugyan nem látszik, de a kicsike 4,6 másodperc alatt van 100-on. Amennyiben kiiktatják a gyári korlátozásokat a végsebessége túllépheti a 250 km/h-át is.

10, Audi S4 Avant

A magyarok birtokában is vannak gyöngyszemek. A legtöbbet használt kocsijuk a Skoda RS Octavia volt, de bizony megbújik a flottájukban egy néhány Audi S4 Avant. A V6-os, 333 lóerővel rendelkező autót 2014-ben szerezte be az ORFK, és összesen 18 darabbal büszkélkedhetnek. Ez a kis Audi 5,1 másodperc alatt gyorsul fel százra. Az összkerékmeghajtásnak és a sportos kinézetnek hála igazán meggyőző tagja lett a rendőrség flottájának.

Na mi a véleményed?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments