HomeInterestingEgy művész, aki úgy rajzolta újra a Disney karaktereket, mint a hollywoodi...

Egy művész, aki úgy rajzolta újra a Disney karaktereket, mint a hollywoodi hírességeket.

Jirka Väätäinen egy finn származású grafikai tervező és illusztrátor, aki megszállottan rajong a Disney mesék karaktereiért. Rengetegszer rajzolta meg őket, de nem egyet, nem kettőt hanem gyakorlatilag az összeset, vagyis azt hitte az összeset. Megfeledkezett néhány szereplőről, például Tarzan édesapjáról, vagy épp Aladdin apukájáról. Jirka úgy gondolta ezt muszáj bepótolnia, ezért megalkotta az ő képmásukat is, akik egyénként pont úgy néznek ki, mintha valódi emberek lennének.

Elhoztuk most nektek azt az 5 karaktert, akik kimaradtak a szórásból, de a tehetséges művész bepótolta.

Íme Tarzan édesapja a mesében…

… és íme ahogy Jirka lerajzolta őt.

Egy interjú keretein belül elmesélte, hogy ez a projektje azzal kezdődött, hogy megrajzolta Triton király pontos mását, mivel a Kis hableány című Disney mese a kedvence. Azóta megállás nélkül gyártja a jobbnál-jobb karakterek pontos másait. Mivel, mint említettük már majdnem minden karaktert lerajzolt úgy döntött, hogy a főhősök apukáit is megalkotja. Így esett a választás Aladdin, Tarzan, Pocahontas és Herkules édesapjára.

Itt látható Aladdin apja, Cassim a meséből.

Ez pedig már Jirka rajza, aki szinte egy az egyben lerajzolta őt.

„Ezt az egész Disney projektet már nyolc éve csinálom. Őszintén szólva, küzdök azzal, hogy megtaláljam a megfelelő időt és inspirációt, hogy tovább tudjam csinálni ezeket a műveket” – mondta Jirka. Számára ezeknek a rajzoknak az elkészítése felér egy óriási sziesztával, azt leszámítva, hogy sok időt fektet beléjük.

Triton király a mesében.

És Jirka rajzán.

“Szakmailag először művészeti igazgató és grafikai tervező voltam.” – mondja a művész. „Igazából minden dologba benne vagyok, az egyik legnagyobb érdeklődési köröm közé tartozik például a divat és a személyes stílus megalkotása. Ez persze rengetegszer megosztja a közösségi médiát.” – tette hozzá.

Pocahontas apja Powhatan főnök a mesében.

És a Jirka által készített rajzon.

Hercules apja, Zeus a mesében.

Illetve azon a rajzon, amit ő készített.

Elhoztunk még néhány általa készített karaktert, hogy lássátok, milyen ügyes keze van.

Anastasia

Pán Péter

Flynn Rider

Phoebus kapitány

Tarzan

A szörnyeteg vagyis a herceg.

Ursula

Nektek melyik rajza tetszett a legjobban?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments