HomeInterestingEz a 10 kép bemutatja, hogyan képzelték el a jövőt a felmenőink

Ez a 10 kép bemutatja, hogyan képzelték el a jövőt a felmenőink

Valószínű minden ember elgondolkodott már azon, hogy milyen lesz a jövőnk száz vagy kétszáz év múlva. Igaz azokat az újításokat, fejlesztéseket nem élhetjük már meg, de néha jó eljátszadozni a gondolattal. A kreativitásnak és a művészi beállítottságnak hála könnyedén megrajzolhatunk egy világot, ami pont olyan jövőt ábrázol, amilyet szeretnénk, repülő autók, vagy teleporátló gépek, olyan ételek, amik pár másodperc alatt elkészülnek, fejlettebb orvostudomány stb.

Úgy, ahogy most mi, feltételezhető, hogy őseink is álmodoztak ilyenekről. Bizonyára eljátszadoztak a gondolattal, milyen lesz majd a világ, ha ők már nem élnek. Milyen találmányok lesznek a világon, a jelenlegi közlekedés megváltozik-e. Képesek lesznek-e egyetlen eszközzel beutazni az egész világot átszállás nélkül stb.

A mai cikkünkben bemutatjuk nektek, hogy felmenőink, hogyan is képzelték el a távoli jövőt.

A gyalogos közlekedést úgy képzelték el, hogy különleges kialakítású sílécekkel, és kerékpárokkal tudnak majd a vízen közlekedni.

Akkoriban az emberek saját autókról álmodoztak, mindegy volt, hogy kerékpárral problémamentesen el lehetett jutni A-ból B pontba. Az olaszok például a képen látható járművet képzelték el a jövőben, ami mind energia, mind helytakarékos.

Úgy gondolták, hogy a téli időszakban motoros szánokon fognak járni, ami megfelel annak az időjárási viszonynak.

Olyan álmokat dédelgettek, hogy majd a megvásárolt kocsik színét, egy speciális géppel pik-pak meg lehet majd változtatni.

Remélték, hogy a vasúton és a vízen történő közlekedést valamilyen úton módon összegyúrják és átszállások nélkül tudnának közlekedni hosszú távon.

Úgy képzelték, hogy a hidak alsó részeit ki használják és speciális eszközökkel eljuthatnak a két oldalra. Ezzel is felgyorsítva a gyalogos közlekedést.

Azt gondolták, hogy a vonatok egy bizonyos idő után, nem a földön fognak közlekedni, hanem a levegőben egy egyedileg kialakított sínpályán. Azt hitték, hogy a vonatok alatti kerekeket átépítik azok tetejére és nem áll útjukba senki és semmi a gyors közlekedésben.

Olyan tömegközlekedési eszközökről álmodtak, amit ha hosszabb távon kellett igénybe venni, akkor elsősorban a kényelmet szolgálja. Így jött az ötlet, hogy lehetnének guruló házak.

A mezőgazdaság nem volt fenékig tejfel, kemény munkát igényelt. A mezőgazdaságban dolgozók olyan gépekről álmodoztak, amik megkönnyítették volna ezt a fajta munkát, például betakarították volna a termést.

Szerették volna magukat egy kicsit mentesíteni a nehéz fizikai munka alól, ezért remélték, hogy robotok fogják a raktározási munkálatokat végezni.

Te most milyen jövőt képzelsz el?

Most Popular

Recent Comments