HomeInterestingEgyre nagyobb a fejetlenség a védettségi igazolványokkal kapcsolatban - Volt, aki kettőt...

Egyre nagyobb a fejetlenség a védettségi igazolványokkal kapcsolatban – Volt, aki kettőt is kapott

A magyar kormány elkezdte gyártani és kipostázni a koronavírusra vonatkozó védettségi igazolványt. Azok az emberek kaphatnak ilyen plasztik kártyát, akik megkapták az oltást, akik hivatalosan is átestek a víruson és ezt pozitív teszttel is alá tudják támasztani, illetve akik laboreredménnyel tudják igazolni, hogy van elég antitest a szervezetükben. Persze ezek érvényességi ideje is eltérő lehet. A beoltottak esetében nincs lejárati dátum, a felgyógyultaknak 6 hónapig, míg az antitestet kimutatóknak 4 hónapig érvényes az igazolvány.

Március 1-el kezdték el kipostázni őket, de már most nem egy probléma adódott velük. Eleinte adatszinkronizálási hiba lépett fel, ami azt jelentette, hogy hiába birtokolt valaki ilyen plasztik kártyát a rajta lévő QR kód leolvasása után semmilyen adat nem jelent meg. Miután központilag helyreállították a hibát, más probléma adódott.

A minap egy férfi interjút adott az RTL Klubnak, melyben elmesélte, hogy édesapjának két héttel a halála után postázták ki a védettséget igazoló plasztik kártyát. Számára ez a fajta nemtörődömség vagy figyelmetlenség mélységesen kegyeletsértő volt és érthetetlenül állt a helyzet előtt.

Természetesen nem ő volt az egyetlen, aki így járt. Egy hölgy arról számolt be, hogy március 7-én illetve 8-án őt és párját beoltották, majd a kipostázott igazolványon 2021. május 13. volt megadva lejárati dátumnak. Ez a gikszer is arra enged következtetni, hogy nagy lehet a fejetlenség a központban.

A másik hasonló eset az volt, mikor egy 5 főből álló család elmesélte, hogy mindannyian egyszerre estek át a víruson, egyszerre voltak tesztelve és egyszerre voltak karanténban, s ennek ellenére csak 4 igazolványt kaptak és azokon eltérő volt a lejárati dátum. Vicc, hogy az egyik családtag kártyájának érvényessége csak két hónapra szól, míg a másiké kilencre.

Egy hölgy később megosztotta történetét, hogy ő nem egy, hanem két védettégi igazolványt is kapott, mert egyszer hivatalosan is átesett a víruson, egyszer pedig azért, mert beoltották.

Egyik munkatársunk is a mai nap során kapta meg az igazolványát, holott ő már novemberben átesett a víruson, az érvényességi dátum viszont júniusig szól. Ez alsó hangon is kb. két és fél hónap, ha a kézhezvételtől számolunk.

Hab a tortán, hogy egy másik Facebook felhasználó szó szerint feljelentette Orbán Viktor miniszterelnököt, mert úgy küldtek ki neki igazolványt, hogy ő még át sem esett a víruson és még oltást sem kapott. Íme az ominózus poszt:

A mai este során feljeltettem Orbán Viktor Mihályt emberi életek veszélyeztetése miatt, ugyanis magam s jópár…

Közzétette: Nagy Ákos – 2021. március 17., szerda

Most Popular

Recent Comments