HomeInterestingEgy nőgyógyászaton dolgozó nő, aki utolsó páciensét soha nem fogja elfelejteni

Egy nőgyógyászaton dolgozó nő, aki utolsó páciensét soha nem fogja elfelejteni

A nőknek kötelező jelleggel legalább egyszer egy évben el kell menniük nőgyógyászhoz, hogy a szükséges szűrővizsgálatokat elvégezzék.

Egy jól képzett szakember, nagyon sokat segíthet a női nemnek, így nincs miért izgulni, viszont az fontos, hogy már a kezdődő tüneteknél felkeressék őt. Természetesen egy ilyen jellegű vizsgálatra előre kell egyeztetni időpontot szóval a hölgyek előre tudják mikor is kell megjelenniük.

A legtöbben azt gondolnák, hogy a nők tetőtől-talpig rendbe teszik magukat, hogy se nekik se a szakembernek ne legyen kellemetlen a találkozás, ám ez nem így van. És ezt honnan tudjuk?

Cikkünk főhősnője, Dominika a nőgyógyászaton illetve a szülészeten dolgozik, ám még csak gyakornokként, mivel egyetemi éveit tölti. Viszont amit ott tapasztalt számára is nagyon megrázó és döbbenetes volt. Soha életében nem gondolta volna, hogy a nők ennyire elhanyagolják magukat.

Az ott látottak után kijelentette, hogy biztosan nem ezen a szakterületen fog dolgozni, inkább keres valami mást.

„Amikor bekerültem az orvosira nem igazán tudtam, hogy mit is akarok csinálni. Inkább arra koncentráltam, hogy segítsek az embereken, mindegy, hogy az milyen formában történik. Gondoltam lehetek gyerekorvos, kardiológus, sebész…stb. Jelenleg a nőgyógyászati ​​és szülészeti osztályon vagyok gyakornok, de már tudom, hogy nem ez a legmegfelelőbb szakma számomra.”

Dominika úgy döntött elmeséli milyen tapasztalatai voltak az osztályon. Reméli, hogy levele valamicskét segíteni fog, és felhívja vele a nők figyelmét , hogyan is kell megjelenni egy ilyen vizsgálaton.

„Úgy döntöttem, hogy leírom a tapasztalataimat. – Soha nem gondoltam volna, hogy nőtársaim ilyen szinten képesek elhanyagolni magukat. Amikor megjelennek a megbeszélt időpontban, első pillantásra a 21. század divatját vélem felfedezni mindegyiken. Szépen fésült haj, elegáns ruhák, tiszta körmök…stb. Ahogy felfekszenek az asztalra egyből megpillantom, hogy odalent a 19. század divatja uralkodik.”

Dominika azért is van meglepődve, mert a nők előre tudják, hogy mikor kell jönniük. Tehát bőven van idejük arra, hogy erre higiéniailag is felkészüljenek.

Ehelyett napi szinten találkozik nem egy, nem két, hanem több bokros hölggyel. „Komolyan, mintha még nem találták volna fel a borotvát” – csattant fel a gyakornok. Nem tagadja, hogy akadnak olyan nők, akik valamit tesznek az ügyben, például itt-ott megnyiratkoznak, de az esetek többségében csak dús szőrzettel találkozik.

„Először is nagyon nehéz átgázolni rajta, arról nem beszélve, hogy a szőrszálakon minden kórokozó és kosz megtapad. Különböző készítményeket kell használnunk, ami ilyenkor a szálakra is kerül.”

Legutolsó vendégét viszont soha nem fogja tudni elfelejteni. Egy hölgy jött be hozzá, aki teljesen megfeledkezett arról, hogy higiéniai terméket helyezett fel magának… amit két napon át nem vett ki.

Miután kivetettük vele, az illatok nem voltak túl rózsásak. Nem mintha a többi páciens esetében az lenne. Egyszerűen nem értem, mintha egyáltalán nem is tisztálkodnának.”

A gyakornok azt is kihangsúlyozta, hogy ezt nemcsak az idősebb korosztályba tartozó nők csinálják, hanem a fiatalabbak is.

„Nem is értem, a mai világban, amikor könnyedén hozzáférünk a folyóvízhez és a szükséges mosakodókhoz, amik nem is annyira drágák, hogy nem lehet azokat használni?”

Ti mit gondoltok?

Most Popular

Recent Comments