HomeInterestingEgy hat éves kislány, aki kitartóan gondozza mozgássérült édesapját!

Egy hat éves kislány, aki kitartóan gondozza mozgássérült édesapját!

A mai világban nagyon sok szülő megpróbálja úgy nevelni a gyermekét, hogy illemtudó, becsületes, segítőkész és tisztelettudó legyen, de sajnálatos módon a társadalmi problémáknak köszönhetően a gyerekek egy idő után elkanászodnak. A legtöbb szülő mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy gyermeke, nagyon sokáig élvezhesse a gyermekkor gondtalan éveit. Lehetséges lenne, hogy van olyan pont az életben, mikor a külső hatásoknak köszönhetően a gyermeknek nagyon hamar fel kell nőnie?

Történetünk főszereplője, egy hat éves kislány, aki már két éve kitartóan gondoskodik mozgássérült édesapjáról.

Az élet nehézségei odáig fajultak, hogy ennek a csöpp hat esztendős kislánynak nagyon hamar kellett felnőnie. 2016-ban 40 éves édesapja, Tian Haicheng, egy autóbalesetnek köszönhetően teljesen lebénult. Az eset után képtelen volta arra, hogy dolgozzon, ezért felesége elhagyta őt és magával vitte idősebb kisfiúkat is. Ezután az édesapa mély depresszióba esett, amiből csak kislánya tudta kihúzni. Etette, itatta, főzött, mosott rá.

A kínai média szerint a lány reggel 6 órakor kel fel, hogy megmozgassa apja végtagjait, majd gondosan megmosdatja őt. Azt is megtanulta, hogyan borotválja le apja nagyra nőt szakállát. Miután elvégezte reggeli teendőit, a kislány iskolába megy.

Amíg az iskolában van, addig nagyapja és nagyanyja figyel a beteg édesapára. Ők azok, akik dolgoznak, hogy legyen mit enniük.

Iskola után a kislány hazamegy, és ételt főz, megeteti az apját, takarít és mos.

„Amikor ránézek az apámra, nem vagyok fáradt.” – mondta a kislány.

A hat éves egyáltalán nem emlékszik édesanyjára, viszont a nagyobbik testvérére igen. Nagyon közeli kapcsolatban voltak egymással.

Annak érdekében, hogy tudják mennyi pénzük van egy hónapban, családi nyilvántartást vezetnek, amibe gondosan felírják, mennyit költöttek és mire. Most több, mint 480 000 ember követi életüket a közösségi oldalakon.

Többen meg is jegyezték, hogy: „Sajnos ez a lány nem úgy viselkedik, mint egy gyermek, de szerencsére hatalmas szíve van.” „Ebből a lányból később nagyon gondoskodó édesanya lesz.”

Hogyan taníthatod meg a gyermekedet az odaadásra? A gyermekek azt tanulják el, amit a szüleiktől látnak, szóval, ha tiszta szívből törődsz valakivel vagy valamivel, akkor ő is ugyanezt fogja tenni.

Kezdd a tanítást egy plüss játékkal. A pszichológusok szerint ez a legjobb megoldás. Például mutasd meg neki, hogy mennyire szereted azt a játékot. Ez azért szükséges, mert érzelmileg is másképp fog hozzáállni.

Adj neki egy háziállatot, akiről gondoskodhat, vagy, ha kistestvére van akkor kérd meg, hogy segítsen neked a körülötte lévő teendőkben.

A gyermek valószínűleg segíteni fog, ha viszont a segítséget megtagadja, akkor a jövőben problémák adódhatnak.

Most Popular

Recent Comments