HomeInterestingEgy fodrász, aki szerint mindenki hibát követ el a samponnal hajmosás során

Egy fodrász, aki szerint mindenki hibát követ el a samponnal hajmosás során

A legtöbb ember abban a hitben van, hogy szinte mindent tud, és a mindennapi rutinja is kifogásolhatatlan. Nos ez nem igaz. Emberek vagyunk és bizony elkövetünk olyan hibákat, amiről azt se tudjuk, hogy az. Ilyen például az arctisztítás vagy épp a hajmosás, de a sima mosógéppel való mosásban is vannak némi hibák.

Mai cikkünkben a hajmosást vettük górcső alá, ugyanis sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan is kell helyesen hajat mosni. Egy szakmabeli most viszont lerántja a leplet és elmondja, miként kell ezt helyesen művelni.

Sokan azt csinálják, hogy megmossák samponnal a hajukat, fejbőrüket, majd leöblítik és jó alaposan bebalzsamozzák és azt is leöblítik. Ez viszont nem jó.

A fodrász közösségi oldalán osztotta meg ennek helyes technikáját. Tudniillik nem egyszer, hanem kétszer kellene a samponnal megmosni a hajat és a fejbőrt. Ennek oka, hogy az első samponozás, az összes zsírt, olajat és szennyeződés eltávolítja, a második pedig kifejti valódi hatásait. Ám ilyenkor voltaképpen csak a fejbőrt kell samponozni a haj többi részét nem. A balzsamozásnál, kondícionáló használatnál már más a helyzet, ott a fejbőrt kell kihagyni és csak a hajszálakra, hajvégekre kell tenni.

Még mielőtt ezt leöblítenénk egy fésűvel át kell fésülni a hajat, hogy a balzsam és a kondícionáló egységesen el tudjon oszlani rajta.

Bejegyzését már több ezren lájkolták, és akadtak, akik ki is próbálták és szó szerint ódákat zengtek, mikor megérezték mi is a különbség a régen használt és a most kipróbált tisztítási technika között.

A fodrász azt is hozzátette, hogy egy héten csak két-három alkalommal szabad hajat mosni, mivel a gyakori tisztítás sokkal többet árt, mint használ.

Bejegyzéséhez a következő kommentek érkeztek:

„Elolvastam a bejegyzésed és ma kipróbáltam. Nem gondoltam, hogy ekkora a különbség. Köszönöm!”

„Valóban jobb állapotba került a hajam. Hihetetlen, hogy ennyi ideig rosszul csináltam és erre a csodára 26 évet kellett várni.”

„Ez döbbenetes! Ezt a módszert szó szerint meg kellene tanítani az iskolában.”

Egy másik kommentelő azt mondta, hogy szerinte az arcot is így kellene tisztítani. Az első mosással a szennyeződésektől, piszoktól, sminktől, olajtól kell megszabadulni a második mosásnál pedig tisztítani kell.

Ti így mostok hajat?

Most Popular

Recent Comments