Egy férfi egy különleges tojást talált és úgy döntött, hogy megpróbálja kikelteni. Sikerült, és egy gyönyörű állat gazdája lett

Alvin Willis egy holland blogger, aki nagyon szereti a madarakat. Egy állatkereskedés ketrecében talált egy tojást. A kalitkában korábban pár törpepapagáj élt és a tojót nemrég vásárolták meg. A kis tojás nyilván tőle származott és anya nélkül esélye sem volt a kikelésre. Alvin úgy döntött, hogy elviszi és meglátja, hogy mit tud kezdeni vele.

Alvin gyermekkora óta segít a bajba jutott állatokon. Egy Youtube csatornát is vezet, melyben bemutatja, hogy miként lehet megmenteni a madarakat. Legutóbbi videójában azt is láthatjuk, hogy miként sikerült kiköltenie a tojásban élő papagájt.

A tojás annyira apró volt, hogy még egy gyufásdobozban is elfért. A törpepapagáj az egyik legkisebb papagájfaj.

Otthon egy házi gyártású keltetőbe tette, ami melegen tartotta és biztosította a kikeléshez szükséges feltételeket.

Az első napokban szinte semmi sem változott. A negyediknél azonban a csöppség szíve megdobbant.

A természetben a nőstények forgatják a tojást, így Alvinnak is ugyanígy kellett eljárnia. Naponta háromszor fordított rajta.

A 19. napon a tojás megrepedt és a csöppség kikelt.

Alvin utána járt, hogy miként kell etetni és nevelni egy fiókát. Napi 8 alkalommal itatta egy kiskanálból.

Az állat csak nőtt…

és nőtt…

Idővel szép, kifejlett papagáj lett belőle, aki még repülni is megtanult.

Ekkor eszébe jutott az állat apja, aki még a kereskedésben maradt. Felvette a kapcsolatot a kisállatkereskedéssel és megvette az apát, hogy újra egyesíthesse a családot. Nem gondolja, hogy az apa és a fióka felismerték egymást, de látszólag jól elvannak. Nem támadnak egymásra.

Íme egy videó is a “műveletről”.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!