HomeInterestingEgy férfi, aki orvosnak öltözött, hogy meglátogassa apját - könnyek közt távozott...

Egy férfi, aki orvosnak öltözött, hogy meglátogassa apját – könnyek közt távozott a kórházból

A koronavírus járvány miatt nagyon sokan kerültek kórházba, és ezzel lélegeztetőgépre is. Leginkább az idősebb korosztályt fenyegeti ez a betegség, és állapotuk súlyossága attól függ, hogy milyen alapbetegségeik vannak. Persze nem lehet azt mondani, hogy minden idősebb korosztályba tartozó emberre ugyanúgy hat a járvány, mivel a világ egyik legidősebb embere is elkapta idén januárban, és ebből semmit sem érzett, mert nem volt tünete. Gyógyulását 117. szülinapjával ünnepelte meg.

Sajnos azonban nem mindenki mondhatja el magáról, hogy ennyire szerencsés. Cikkünk főszereplőjének édesapja is Covid miatt került be a kórházba, akinek állapotát cukorbetegsége súlyosbította.

A 21 éves rendőrként tevékenykedő perui férfi, név szerint Jampier Gaspar Montes nagyon aggódott apja miatt, mikor már több napja nem kapott hírt róla, hiába hívta fel a kórházat. Egy héttel kórházba kerülése után úgy döntött, hogy kezébe veszi a dolgokat és utána jár, mi lehet az apjával.

Fogta magát és orvosnak öltözött, hogy könnyebben be tudjon jutni a kórház bizonyos részeibe. Nagyon ügyesen lavírozott a kórházban, mivel senkinek sem tűnt fel, hogy nem igazi dokival van dolguk. Mikor valaki megkérdezte mit keres ott azt mondta, hogy táplálkozási szakértőként jött felmérni a betegek állapotát. Higgadtságának és leleményességének köszönhetően sikerült feljutnia a hatodik emeletre, ahol apját kezelték.

Mikor belépett apja szobájába meglátta, hogy holtan fekszik az ágyában. A kórteremből kilépve pár orvosba botlott, akiktől megkérdezte, hogy miért halt meg az az úr. Ők közölték vele, hogy a cukorbetegség szövődményei miatt hunyt el. Ezek után Jampier sírva rohant ki a kórházból.

Az utcán elkezdte levenni magáról az álruháját, erre pedig a közelben lévő járőrök felfigyeltek. Rövid üldözés után saját kollégái állították meg. A férfi letartóztatását kamerával is rögzítették.

A kórház nagyon sajnálja az esetet. Elmondták, hogy az idős férfit az intenzív osztályra kellett volna szállítani, ám ott egyetlen szabad ágy sem volt. Így átvitték a Covid osztályra és lélegeztetőgépre tették. Az ápolók és az orvosok megállapították, hogy a férfi kritikus állapotban van, s csak akkor vették észre, hogy már nem él, mikor levették róla az oxigénmaszkot.

A rendőrség vizsgálatot indított az apját gyászoló rendőr ellen. A nyomozók ki akarják deríteni, hogy a 21 éves fiatal ügyeletes volt-e akkor, mikor álruhában behatolt a kórházba.

Most Popular

Recent Comments