HomeDivatEgy férfi, aki nappal kíméletlen MMA-harcos, de éjjel női ruhákban öltözve szórakoztat

Egy férfi, aki nappal kíméletlen MMA-harcos, de éjjel női ruhákban öltözve szórakoztat

Az emberek személyiségének általában több oldala van. Most nem feltétlenül arra kell gondolni, hogy valaki nappal egy menő milliárdos, este pedig denevérjelmezben kergeti a bűnözőket. Általában a hétköznapi embereknek is megvan a másik oldaluk, de ezek nagyjából egy kategóriába esnek. Nincs egy hatalmas kontraszt az aspektusok között. Valaki lehet fantasztikusan precíz és szakszerű a munkájában, míg otthon pedig lusta és hanyag. Ez meglehetősen nagy ellentét, de valahogy megfér a kettő egymás mellett.

Mai „sztárunk” Diego Garijo, akinél ez a két személyisége hót ellentétei egymásnak. A mexikói származású férfi 41 éves és MMA harcos. Ez kevert harcművészetet jelent. Ezt nevezhetjük férfiasnak, keménynek és félelmetesnek is. Egy biztos, hogy nem szeretnénk ujjat húzni egyetlen ilyen sportágban jeleskedő harcossal sem. Garijo Guanajuatoban született és kiskorában Amerikába csempészték. Gyerekkorában számtalanszor bántalmazták és megalázták. Muszáj volt ez ellen valamit tennie, így néha kiállt magáért és csúnyán visszaütött. Nem egyszer került börtönbe is emiatt, míg eljutott arra a pontra, hogy valahol kamaztotatnia kéne a „bunyós” tehetségét. 2006-ban elindult az MMA-harcos pályán.

Hét győzelme után egy balesetben részleges látásvesztése lett, de nem vette el a lelkesedését a dolog. 2018-ban már pusztakezes ökölharcokban mérettette meg magát. Megkapta a Dos Pistolas (Két pisztoly) becenevet.

Na de mi van monoklik és az erőtől duzzadó, kíméletlen izmok mögött? Van egy másik neve is. Lola Pistola. Drag queen-ként vonul fel az éjszakákban. A Drag queen-t mi, magyarok „pucckirálynőnek” nevezzük. Nőnek öltöznek, bár nem feltétlenül melegek.

Szerinte a két dolog nem üti egymást.

„A harcművészetek segítenek leküzdeni valamilyen nagy akadályt, ellenállást. A drag pedig a toxikus maszkulinitást segít legyőzni. A színesbőrű transzneműek rendkívül elnyomottak. Nagyon nagy az öngyilkossági arány náluk. Inkább támogatni kellene őket.”

„Édesanyám egyedül nevelt, és volt meleg unokatestvérem is. Nem volt jelen az életemben az igazi férfias sztereotípia. Ezért tudok nőies lenni. Sokan kérdezik, hogy meleg vagyok-e, de nem gondolnak bele, hogy a nőiesség és a nemi irányultság két különböző dolog.”

„Néha el kell hagynunk a komfortzónánkat. Szeretek emberekkel beszélni és a figyelem középpontjában lenni. Amikor megtudtam, hogy mit jelent a drag, akkor rájöttem, hogy ez az, amit kerestem egész életemben. Táncórákat vettem, kilyukasztottam a fülem és legyantáztattam a testem. Tudok magassarkúban járni és értek az öltözködéshez is. Az, ha arcon ütnek egy meccsben nem fáj annyira, mintha letörik egy műkörmöm.”

Állítása szerint rengeteg szeretet kap a drag és a meleg közösségektől is. Ennek ellenére kemény harcos ként is elismerik és támogatják.

„Gyerekként számtalanszor megaláztak, ezért kellett egy másik személyiség, aminek nincs szégyenérzete. Nem félek senkitől és semmitől. Ezért vagyok jó a harcban is. Csak magamért élek.”

Állítása szerint fantasztikus a balansz a két személyisége között.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Most Popular

Recent Comments