HomeInterestingEbben a 12 országban rendkívül szokatlan módon ünneplik meg az emberek születésnapját....

Ebben a 12 országban rendkívül szokatlan módon ünneplik meg az emberek születésnapját. Te örülnél ilyen köszöntésnek?

Természetesen, minden országnak vannak szokásai, hagyományai, amit a világ minden kincséért sem törnének meg. Az emberek nagy része nagyon babonás, így nem vívják ki, hogy valamilyen balszerencse történjen velük. Ez igaz a várandósságra, házasságra, de még a szülinapokra is. Nyilván nem mindenki ünnepli ugyanúgy a születése napját. Hazánkban nincsenek arra szabályok, hogy ki, hogyan ünnepli ezt a jeles napot, ám vannak olyan országok, ahol ha akarják, ha nem pontosan úgy kell mennie mindennek, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Ma elhoztunk nektek néhány országot, ahol érdekes körülmények között ünneplik eme jeles napokat.

Norvégia

A Norvégok egyszerűen imádnak ünnepelni! Ha egy kisgyereknek tanítási napon van a szülinapja, akkor a szülők visznek be tortát az osztályba, ahol a diákok együtt ünneplik meg a szülinapost. Amennyiben, hétvégére, ünnepnapra, vagy nyári szünetre esik, akkor viszont hatalmas bulit rendeznek a családnál, ahol finom falatok vannak a tortán kívül és megannyi szórakozási lehetőség, például a gyerekek ugrálhatnak az ugrálóvárban.

Írország

Írországban úgy köszöntik fel a gyermekeket, hogy a szüleik megfogják őket, fejjel lefelé fordítják és megrázzák. Annyit kell rázni, amennyi idősek lettek és arra még egyet rá kell tenni. Szóval, ha 12 éves lett a gyermek, akkor tizenkétszer kell megrázni és még egyszer ráadásnak.

Dánia

A dánok nagyon szeretik az országukat, ezért az ünnepeltnek a tortáján is pici dán zászlóknak kell lennie, valamint az asztalon és az egész szobában dán színekben kell pompáznia mindennek. Nem utolsó sorban a szülinaposnak ki kell tennie az ablakába a zászlót.

Németország

A németeknél a harmincadik szülinap nagyon fontos esemény, ugyanis a hagyományuk szerint, az a férfi, aki nem vesz nőül senkit a harmincadik életévéig, akkor egy egész utcát fel kell neki söpörni, amit barátai és rokonai jól meg is nehezítenek neki, ugyanis mindenféle szemetet eldobálnak az utcában, amit az ünnepeltnek be kell gyűjtenie.

Ám itt még nincs vége, addig kell söpörnie, míg szájon nem csókol egy hölgyet az utcán.

Vietnam

Kínához és Japánhoz hasonlóan itt is a holdnaptár szerint számolják az életkort. Tehát minden egyes embernek a holdújév napján azaz február 5-én van a születésnapja, teljesen mindegy, hogy azon a napon látták-e meg a napvilágot vagy sem.

Kanada

Kanadában van a szülinaposoknak egy hagyománya miszerint be kell vajazniuk az orrukat, állítólag ezt azért kell megtenni, mert a vajtól síkos lesz az orruk, így a balszerencse messziről elkerüli őket.

Ausztrália

Ausztráliában egy nagyon fura szokás van, miszerint a képen látható vajjal megkent háromszög alakra vágott kenyeret szórócukorral meghintik és azt tálalják „sütemény” gyanánt. Ez egyetlen évben sem maradhat ki.

Mexikó

Nem egy nem két olyan filmet láttunk már a TV-ben, ahol az ünnepelt kisgyermeknek be van kötve a szeme és egy bottal kell szétütni egy piñatát, hogy a benne található édesség lehulljon a földre és mind meg tudják enni.

Argentína

Argentínában egy gyönyörű szép hagyomány van, ahol a tizenötödik életévüket betöltő lányoknak egy nagyon megható bált rendeznek. Ilyenkor mesés habos-babos ruhába bújnak és apjuk konferálja fel őket. Mindezek mellett annyi férfivel és fiúval kell táncolni, amennyi idős lett. Minden úriember egy évet jelképez.

Brazília

Brazíliában általában meghúzzák a szülinapos fülcimpáját. Mindig csak annyit húznak rajta amennyi idős lett. A szülinapi torta felvágása is különleges, ugyanis az az ember kapj az első szeletet, aki az ünnepelthez érzelmileg a legközelebb áll. A kicsiknél többnyire a szülők kapják.

Jamaica

Jamaicában nagyon vicces módon köszöntik fel az ünnepeltet. Mindenki fog egy zacskó lisztet és beszórják vele. Nyilván nem túl kellemes, ha tűz a nap és még izzadsz is mellé, de ez is csak a poén része. Ajándékba a gyermekek valamilyen játékot kapnak, legyen az plüss vagy társasjáték, a felnőttek viszont pénzt kapnak.

Kína

Kína tele van hagyományokkal, tehát a szülinap sem telhet másként. Az ünnepelt itt nem szülinapi tortát kap, ahogy a többi országban, hanem tésztát, de nem akármilyen tésztát, ez bizony akár több méter is lehet, amit a szülinaposnak el kell fogyasztania. Úgy tartják ez az étel jelképezi a hosszú életet.

Kinek mi a véleménye erről?

Most Popular

Recent Comments