HomeInterestingAz az érzésed, hogy megcsal a párod? Ezzel az egyszerű trükkel lebuktathatod

Az az érzésed, hogy megcsal a párod? Ezzel az egyszerű trükkel lebuktathatod

Találkozunk valakivel, aki tetszik. Érezzük a testünkben szétáradó forróságot és bizsergést. Teljesen egymásba szeretünk és legszívesebben minden percet együtt töltenénk. Minden tökéletes. Ez az a bizonyos rózsaszín köd. De vajon meddig tart ez? A kapcsolatok eleje rendszerint erről szól. Megismerjük egymás tulajdonságait, miközben kihozzuk a másikból a lehető legjobbat. Egy kapcsolat eleje rendkívül egyszerű. Úgy érezzük összepasszolunk, de idővel egyre többet tudunk meg a másikról. Összeköltözünk, amivel új szintre emeljük a kapcsolatunkat. Nagyon szoros kötelék alakulhat ki két ember között.

Aztán felszáll a rózsaszín köd, de együtt maradunk. Már nem a lángoló szerelem, hanem egy mély, lelki kötelék tart össze minket. De mi van olyan esetben, amikor ez az egész megborul. Ha már olyannyira ellaposodik a kapcsolat, hogy szinte unalmassá válik. Elhalványul a vágy. Nem kívánjuk az érintését. Havi egyszer, vagy csak ünnepnapokkor bújunk össze. Ettől függetlenül a szerelem és a láng utáni vágyra továbbra is vágynak az emberek. Mindenkinek szüksége van egy kis szikrára.

Nem kell aggódni, ez minden kapcsolat esetében normális. Van, ahol csupán pár hónap, viszont van, akiknél évek kellenek ehhez az érzéshez. Mindkét fél eljátszik a gondolattal, hogy milyen lenne mással. Még azok is, akik ezt tagadják. Nincs is addig semmi gond, amíg ez csupán egy gondolat.

A hűség alapvetően egy döntés. Dönthetünk úgy, hogy megállunk egy flörtnél, mert tiszteljük annyira a másikat, hogy nem akarjuk megalázni. De mi van akkor ha véglegesen “elkalandozunk”. Meddig lehet ezt titkolni? Hogyan lehet rájönni arra, hogy a másik fél esetleg tart mellettünk valakit.

Kutatók különböző kísérleteket végeztek és furcsa eredményre jutottak. Azt állítják, hogy csupán a hanglejtéséből ki lehet szűrni azt, ha valaki nem őszinte velünk. A szakértők a kutatáshoz felkértek 152 önkéntest. Ezek között 64 férfi és 88 nő volt 18 – 32 év közöttiek. A feladatuk rém egyszerű volt. Csupán annyit kellett tenniük, hogy egy idegen emberek hangjait kellett hallgatni és meg kellett tippelniük, hogy az illető hűséges vagy sem.

Az önkéntesek semmit nem tudtak a hangjukat hallató emberekről, ellenben a kutatók igen. Színesbőrűek és fehérek is voltak, párkapcsolatban élők és szinglik is. A hangjukat hallató emberek fele, életükben legalább egyszer megcsalta a párját. A kutatók még a hangmagasság állításával is torzították a hangokat, hogy megfigyelhessék azt, hogy a frekvencia állítása befolyásolja-e az önkéntesek döntését. Nekik egy 1-től 10-es skálán kellett értékelniük a megszólaló hűségét. Az egyes szám az abszolút hűtlent, míg a tízes az abszolút hűségest jelenti.

Érdekes módon, szinte minden esetben eltalálták az illető hűséghez való hozzáállását.

Ezáltal a tudósok arra az eredményre jutottak, hogy a hangszín elárulja a hűtlenséget. Persze ez még koránt sem ad teljes képet, de állításuk szerint a hangmagasság gyakoribb változtatása és a beszéd közbeni hosszabb szünetek árulkodó jelek lehetnek.

Arra is rájöttek, hogy a férfiak hűtlenebbnek gondolják azokat a nőket, akiknek mélyebb hangjuk van, mert az izgatóbbnak és csábítóbbnak tűnhet számukra. Az extrovertált emberek is gyanúsak, ugyanis ők változóbb hangmagassággal beszélnek.

Ebből az sül ki, hogy első randi előtt mindenképpen beszéljünk telefonon az adott illetővel és figyeljük meg a hangját. Hogyan beszél, mennyi szünetet tart és mennyire dobálja a hangmagasságot. Nem kell egyből sarkon fordulni, ha furcsaságot észlelünk, de legyünk óvatosak.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments