HomeInterestingAz anyuka azt hitte, hogy a gyereke egy buborékot fúj a pocakjában....

Az anyuka azt hitte, hogy a gyereke egy buborékot fúj a pocakjában. Az igazság azonban sokkal szörnyűbb volt…

Tammy Gonzalez Miamiból (Florida) rutin ultrahangvizsgálaton esett át. A vizsgálat során észrevették, hogy egy óriási buborékot fúj a kisbaba a pocakjában.

További vizsgálatok során megállapították, hogy ez valójában nem buborék, hanem egy teratoma, ami egy nagyon ritka rák.

Tammy babája száján nőtt egy teratoma

Az orvosok egyből azt tanácsolták, hogy vetesse el a gyermeket az egészségét és az életét fenyegető hatalmas veszély miatt. Az anyuka ebbe nem egyezett bele. Sokszor hangsúlyozták, hogy ez a fajta rák nagyon gyorsan elterjedhet. A nő számára az volt a legfontosabb, hogy a babája életben maradjon és egészséges legyen.

Számos konzultáció után egy endoszkópos műtétet végeztek az anyán

Dr. Ruben Quintero, a miami Jackson Memorial Hospital Magzatterápiás Központjának igazgatója először végzett ilyen eljárást. Egy apró bemetszésen keresztül behelyezett egy mikroszkopikus kamerát és sebészeti műszereket. Lehetővé tette a daganat részletes megtekintését és a kimetszés kockázatának becslését.

A teratoma túl nagy volt ahhoz, hogy eltávolítsák. Ezért az orvosok levágták, de a magzatvízben maradt egészen a baba születéséig.

A műtét sikeres volt

A lányomnak, Leynának csak egy kis heg van a száján. Egyáltalán nem zavarja – rendesen eszik és iszik. Leyna az én kis csodám!

A történet tanulsága, hogy az anyai ösztön sokkal erősebb, mint az orvostudomány. A gyermek élete mindennél fontosabb.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Most Popular

Recent Comments