HomeCelebrityRengetegen bántották ezt a nőt, ma mégis ő segít mindenkin!

Rengetegen bántották ezt a nőt, ma mégis ő segít mindenkin!

A progéria egy nagyon ritka betegség. 1886 óta 130 dokumentált beteget jegyez a szakirodalom. A születéskor még semmi jel nem utal arra, hogy az illető rendelkezik ezzel a génmutációval. Az első életévben viszont megjelennek a tipikus tünetek:

  • növekedési rendellenességek
  • merev izületek
  • keskeny, aszott, ráncos arc
  • kopaszodás, a haj és a szempillák is kihullanak
  • alacsony termet
  • kidülledő szemek
  • a fej méretéhez kicsi arc párosul
  • száraz, vékony bőr
  • hiányos fogsor
  • mozgáskorlátozottság

A progériához hasonló betegség a Wiedemann–Rautenstrauch-szindróma, amire sajnos még ma sem ismer gyógymódot az orvostudomány. Ebben az esetben a test egyáltalán nem vesz fel zsírt, ezáltal bármennyit is eszik, szinte csontvékony marad. A látás is sérül, valamint az immunrendszer is gyenge, és az öregedés folyamata is felgyorsul.

 

 

 

Lizzie Velasquez egyik annak a 3 embernek a világon, aki sajnos ebben a betegségben szenved. Lizzie a legkegyetlenebb számítógépes zaklatásnak lett kitéve, miután valaki leleplezte a leányzó kinézetét. Többször is kikiáltották a világ legrondább nőjének, betegséről mit sem sejtve. Kezdetben nagyon bántotta, hogy így viselkednek vele az emberek, de mára ő az, aki arra bátorít mindenkit, hogy fogadja el magát.

 

 

Lizzie egy nap rengeteget eszik, kb. 60-szor,szinte mindig majszol valamit. Egy normál ember nem tudna annyit enni, mint ő. De Lizzie ennek ellenére sem tud hízni.

 

 

 

152 cm magas és 29 kg. A születésekor 900 grammot nyomott,orvosai nem bíztatták túl sok jóval a szülőket. Felkészítették őket a legrosszabbra,és ha mégis valami csoda folytán nem úgy alakul, biztosak voltak benne, hogy nem fog tudni beszélni és járni.

 

 

Egyik nap éppen mikor az internetet böngészte, meglátott egy videót önmagáról, a „Legrondább nő a világon!” címmel. Lizzie ekkor volt 18 éves, és mint mindent hasonló korú fiatal, tele volt kétségekkel és bizonytalansággal. Nem értette miért bántották idegen emberek, hiszen semmi rosszat nem tett. Nagyon sokat sírt, pár napig nem is akart kijönni a szobájából,majd erőt vett magán…

 

 

 

Lizzienek 4 nagy álma volt, amit meg akart valósítani: lediplomázni, könyvet írni, motivációs előadások keretén belül másoknak segíteni, valamint egy saját család. Ebből a 4 álomból 3 már megvalósult, a család az egyetlen, ami várat még magára.

 

 

 

Nagyon jó szócső. Youtube csatornáján rengeteg feliratkozó van, rengeteg motivációs tréninget tart, viszont nem fél az öniróniától sem. Szokta mondani: Ha meg akarsz bántani, áll balra, jobb szememmel nem látlak!

 

 

 

Lizzienek több testvére is van, bár a szülőket óvva intették,hogy ne vállaljanak több gyereket, tartva attól, hogy hátha náluk is jelen lesz ez a génmutáció. A szülők nem hallgattak az orvosokra, és mind a két kisebb testvére makkegészséges.

 

 

Lizzie azt nyilatkozta egyszer, hogy most már elfogadta magát. Nem akar más lenni, nem akar magán semmit sem változtatni, ha pedig egyszer, valaki egy csoda folytán megtalálná a gyógymódot, akkor se biztos, hogy igénybe venné.

 

 

 

Lizzie-t ez a betegség tette azzá, aki akart lenni. Egy erős nő, aki nem fél önmagától, aki tud küzdeni, aki a legnagyobb nehézségek ellenére is másba önt lelket, aki a bántásokból erőt merítve lett magabiztos.

 

 

Most Popular

Recent Comments