HomeInterestingA világ legkövérebb gyermekeként ismerte meg az egész világ. 10 évesen 192...

A világ legkövérebb gyermekeként ismerte meg az egész világ. 10 évesen 192 kilót nyomott, ma már csak 86! Nézd meg a hihetetlen átalakulását!

Ez a történet 2016 júniusában kezdődött. Ekkor vált híressé Arya Permana, aki akkor még csak 10 éves volt, és 192 kg. Ezzel a világ egyik legkövérebb gyerekének számított.
Több kisfilmet is forgattak az indonéz kisfiúval. Az egyik videóban, amikor megkérdezték tőle, hogy mit szeretne az élettől, csak annyit mondott „Le szeretnék fogyni!” Már annyira borzalmas volt a helyzet, hogy 40-50 méternél többet képtelen volt sétálni. Nem volt rá megfelelő méretű ruha, csak egy szarongot tudtak köré tekerni.

Amikor drasztikussá vált a helyzet, már szinte az egész napját a szobája padlóján töltötte, ott fetrengett a földön. Az udvaron alakítottak ki számára egy kis medence szerű, fürdésre alkalmas helyet. Nem tudott iskolába járni, képtelen volt elsétálni odáig.

A helytelen táplálkozás egészen pici korától jelen volt az életében, instant tészta és cola függő volt. Állandóan éhséget érzett, egyszerűen nem tudott jól lakni, sok nagyon egészségtelen ételt fogyasztott. Legalább napi 5x evett, néha akkora adagokat, ami 3 felnőtt ember számára lett volna megfelelő.

Szülei támogatták és szerették Aryat, mindenben segítették. Nagyon féltették, tudták, hogy bármilyen komoly szövődmény kialakulhat, például cukorbetegség, légzési nehézségek vagy szívbetegség. Tudták, hogy ez már túl sok, ha nem történik változás, akár fiúk életébe is kerülhet. Ekkor hozták meg a döntést, hogy segítséget kérnek.

Több tanácsadó, dietetikus és orvos is foglalkozott a fiúval. Az első diéta program nyolc hónapig tartott, egy hónap alatt 3 kg-tól tudott megszabadulni. De később újra hízni kezdett, ez a jojó effektus. Csak fokozatosan csökkentették az adagokat. Az étrendje teljesen megváltozott, helyet kaptak a zöldségek és gyümölcsök. Sok rizst, zöldséglevest, marhahúst és halakat fogyasztott. Arya és családja számára is roppant nehéz időszak volt, nehezen indult be a fogyás. Kötelező volt számára a testmozgás, fokozatosan kezdték, és egyre jobban ment neki, úszott és sétált is minden nap.

Mivel nem tudtak csak a diétával akkora eredményeket elérni, műtétre került sor. Az orvosai bariatrikus műtétet hajtottak végre. Ennyire fiatalokon nem szoktak ilyen műtéteket engedélyezni, de itt muszáj volt. Ekkor már drasztikusabb átalakulást sikerült elérni, 15-20 kilót tudott fogyni utána. Állandóan jóllakottságot érzett, és nem tudott akkora mennyiségeket enni. Az egészséges táplálkozást tartva, folyamatosan csökkent tovább a súlya.

Nagy erőfeszítések árán sikerült a megfelelő súlyt elérnie Aryanak, 192 kg-ról 86 kg-ra csökkentették a tömegét. Nem fogyaszt gyors ételeket, instant tésztákat, cukrot és cukros üdítőket. Nehéz számára, mivel imád enni. Tud újra iskolába járni, több órát sétál egy nap. Délutánonként a barátaival kosárlabdázik, tollasozik és úszik. A fiú elmesélte, hogy új nagy álma, hogy focista legyen belőle. Végre teljes értékű életet tud élni.

Most Popular

Recent Comments