HomeInterestingA világ felháborodott, kiderült, hogy nem igazi az a levél, ami a...

A világ felháborodott, kiderült, hogy nem igazi az a levél, ami a vb horvát hőseiről szól!

Most, hogy véget ért az orosz világbajnokság, ahol a francia csapat legyőzte a horvátokat és ezzel ők lettek a bajnokság második helyezettjei. Szárnyra kapott egy pletyka, miszerint a horvát labdarúgó játékosok közzétettek egy levelet, amit edzőjük Zlatko Dalić írt meg. Ám kiderült, hogy ez a levél nem valós információt tartalmaz. De vajon ki lehetett a rejtélyes elkövető, aki a levelet megírta?

Most fény derült az igazságra. Mivel a levél gyakorlatilag a világ összes országában elérhető volt, ezért vírusként terjedt az internetezők között az a bizonyos közlemény. A levél így hangzik:

„Horvátország az Európai Unió legszegényebb tagállama, amely húsz éve nyögi a délszláv háború örökségét. Sok gyermek nem tud iskolába járni, az idősek a létminimumon élnek, az egészségügy összeomlóban, a vezetés pedig korrupt. Az országot nem a megfelelő emberek vezetik, éppen ezért nem kérünk a politikusok köszönetnyilvánításaiból, és azt szeretnénk, ha távol tartanák magukat a nemzeti csapat sikerétől.” – írta állítólagosan Zlatko Dalić.

Zlatko Dalic (@daliczlatko) által megosztott bejegyzés,

Egy horvát portál szerint, melynek neve Dnevno olyan információval rendelkezik, miszerint ez a levél nem tartalmaz valós tényeket, és a szerzője nem más, mint Igor Premuzic, újságíró. A férfi csak annyit árult el ezzel az állítással kapcsolatban, hogy a levele valójában egy párhuzamos valóság eredménye, ahol ezek a focisták valamint a szövetségi kapitány távol szeretné tartani magát a politikai élettől és helyzettől.

Luka Modric (@lukamodric10) által megosztott bejegyzés,

Premuzic azt is elmondta, hogy az eredeti levélben ő tett utalást arra, hogy nem Dalic volt, aki ezt a levelet megírta, mégis úgy terjedt el az interneten, mintha ő lett volna a szerzője. Úgy gondolja, hogy legtöbb ember figyelmetlen, és nem figyelnek oda a részletekre.

Most Popular

Recent Comments